BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

07. lipnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik   

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj 

  • BASF Innovation Hub namijenjen je startupovima i inovatorima koji se bave čistom energijom, održivom poljoprivredom i kružnom ekonomijom.
  • Lokalni krug natjecanja započinje danas i traje do 15. rujna, nakon čega će se organizirati finale.
  • Natjecanje se održava u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska. 

Vjerujemo kako se mnogi sjećaju audio traka za video snimanje tvrtke BASF. Još od magnetofonske vrpce i popularnih kazeta, pa sve do danas, kompanija je europski lider u istraživanju i razvoju. Možda niste znali da je BASF ujedno i najveća svjetska kemijska kompanija, a svoje liderstvo pokazuje brojnim projektima, ali i najnovijim BASF Innovation Hubom koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska.


Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija.

„Štetni utjecaji na okoliš i klimatske promjene tijekom proteklih desetljeća postali su zastrašujući izazov za cijeli svijet. To je pokrenulo europske zemlje da postave cilj i postanu prvi klimatski neutralan blok zemalja. Između ostalog, Europska komisija donijela je Zeleni plan kao skup mjera za postizanje održive ekonomije, a naša je dužnost podržati rješenja koja će to omogućiti. Natječaj Innovation Hub samo je jedan od načina da podržimo Zeleni plan”, rekao je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.  

Prijave za BASF Innovation Hub počinju danas, 7. lipnja i traju do 15. rujna u ponoć. U prvom krugu natjecanja žiri će odabrati najbolju ideju u Hrvatskoj. U studenom će pobjednička ideja biti predstavljena na velikom finalu BASF-ovog Innovation Huba, zajedno s najuspješnijim rješenjima iz ostalih zemalja.

 Green Earth

Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura. Mogućnost dobivanja financijske potpore osigurat će se inovatorima i startup timovima do pet članova, a osnovni uvjet za sudjelovanje je da primijenjena ideja izravno ili neizravno doprinosi stvaranju rješenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rješenja za održivu poljoprivredu i rješenja koja omogućuju prelazak na kružnu ekonomiju.

 

Simon Franko podsjeća da je nedostatak financijskih sredstava često glavni razlog zašto se pojedine ideje nikad ne ostvare i ističe da BASF želi dati makar malu priliku startupovima i inovatorima: „Postulati Zelenog plana prilično su široki pa vjerujemo da će brojni inovatori prepoznati kako se upravo njihova ideja podudara s ciljevima natječaja. Bilo da se radi o izolatorima za povećanje energetske učinkovitosti, aplikacijama koje će optimizirati upotrebu vode tijekom navodnjavanja usjeva ili električne energije u kućama ili stanovima, modernim rješenjima za smanjenje plastičnog otpada ili potpuno novom, revolucionarnom rješenju, BASF će pružiti financijsku pomoć za potporu razvoje najbolje ideje”, istaknuo je Simon Franko.

Dodatne informacije o natječaju, uvjetima i načinu prijave dostupni su na web stranici http://www.join-innovationhub.com/.

Green Earth


Pročitano 98 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja