Glovo proširuje svoju djelatnost i u Africi

Glovo proširuje svoju djelatnost i u Africi

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 09 Rujan 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

10. rujna, 2021. | London
Uredio: Božidar Žitnik  

Glovo proširuje svoju djelatnost i u Africi  

Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za isporuku više robnih kategorija, upravo je najavila širenje svojih operacija u Africi, uključujući Ganu i Tunis, čime će se trenutne operacije proširiti na ukupno sedam zemalja na kontinentu. Nakon proširenja, procjenjuje se da će 6,5 milijuna ljudi više moći pristupiti Glovovoj aplikaciji, jer tvrtka nastavlja svoju misiju kako bi usluga bila dostupna svima, u svim mjestima.


Dosadašnje ulaganje Glova u regiju vrijedno je ukupno 25 milijuna eura (30 milijuna dolara), a tvrtka očekuje kako će u sljedećih 12 mjeseci uložiti dodatnih 50 milijuna eura (60 milijuna dolara) za daljnje ubrzanje širenja. U Glovu vjeruju kako u Africi postoje brojna ključna tržišta koja su trenutno nedovoljno osviještena i prepoznaje jedinstvenu priliku za platformu u lokalnim zajednicama podržavajući neovisne tvrtke i pomažući im da dođu do novih korisnika na mreži.

 Glovo_aplikacija

Aplikacija Glovo već je dostupna u Maroku, Ugandi, Keniji, Gani, Obali Bjelokosti i Nigeriji, a svoje usluge donosi u više od 40 gradova, ima više od 300.000 korisnika, 8.000 restorana i 12.000 kurira. Glovo je u početku pokrenuo operacije u Akri u Gani ranije ove godine, a prošlog mjeseca slijedio je i grad Tema. Također, očekuje se kako će u listopadu ove godine započeti s radom u Tunisu.

Glovo_Afrika 

Nakon ostalih akvizicija ranije ove godine u srednjoj i istočnoj Europi, Glovo je povećao poslovanje na 23 zemlje, a njegova prisutnost u Africi sada već čini više od 30 posto površine. Glovo sada ima ključne lokalne vodeće timove u afirmiranim zemljama u Africi, a tvrtka je predana nastavku politike zapošljavanja vrhunskih lokalnih talenata. Tijekom početne faze novog proširenja, tvrtka planira udvostručiti broj zaposlenih i dodati još 200 zaposlenika u cijeloj regiji do kraja 2022. godine.

Sacha Michaud 

Sacha Michaud, suosnivač Glova, rekao je: „Ne bismo mogli biti više uzbuđeni zbog proširenja naših usluga u Africi, zbog dovođenja Glova u nove gradove u Gani i pokretanja u Tunisu. Naša vizija je omogućiti svima jednostavan pristup bilo čemu u svom gradu, a naša je platforma najbolja kada povezuje korisnike i tvrtke, od kojih su većina lokalni restorani i neovisne trgovine. Vjerujemo da u ovim zemljama postoji ogromna prilika za ubrzanje digitalizacije i zadovoljavanje rastuće potražnje za internetskom kupovinom i dostavom, a mi, ruku pod ruku radimo s našim lokalnim partnerima na tržištu i isporuci njihove robe novim korisnicima putem aplikacije.“

Glovo_Afrika

William Benthall, generalni direktor Glova za podsaharsku Afriku, rekao je: „Naše širenje u Nigeriji, Gani i predstojeće lansiranje u Tunis nešto je na što gledamo već neko vrijeme, pa je sjajno što to možemo učiniti službenim. U Africi je došlo do neviđenog skoka u isporuci na zahtjev, a širenje naših usluga u nove zemlje i gradove odraz je tog trenda i dokaz naše predanosti kontinentu. Radujemo se što ćemo omogućiti dostupnost hrane, namirnica, farmaceutskih proizvoda i proizvoda na malo, našim novim korisnicima pritiskom na gumb. ”

Glovo_Afrika

Pročitano 490 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja