Croatia osiguranje i BIRD Incubator pokrenuli Data challenge

Croatia osiguranje i BIRD Incubator pokrenuli Data challenge

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 06 Listopad 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

06. listopada, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik  

Croatia osiguranje i BIRD Incubator pokrenuli Data challenge 

Croatia osiguranje i BIRD inkubator organiziraju Data challenge, poslovni zadatak s područja umjetne inteligencije i strojnog učenja. Data challenge je jedinstvena prilika svim studentima i mladim poduzetnicima kako bi pokazali svoje poznavanje umjetne inteligencije i strojnog učenja na rješavanju projektnog zadatka sa stvarnom primjenom.


Prijave za Data challenge traju do 14. Listopada, a sami challenge će krenuti 20. listopada i trajati će između 6 i 8 tjedana. U tom periodu, primljeni timovi imati će prilike raditi s mentorima iz Croatia osiguranja i BIRDa koji će im pomagati u razvoju alata za segmentaciju tržišta osiguranja uz pomoć dostupnih podatkovnih baza.  

Tijekom rada na projektnom zadatku timovi će imati podršku mentora, pristup podacima te će na raspolaganju imati prostore BIRD Inkubatora (Zagreb, Petračićeva 4). Tri najbolja rješenja za projektni zadatak biti će novčano nagrađeni (1.mjesto – 30.000kn , 2.mjesto – 15.000kn , 3.mesto – 5.000 kn), uz mogućnost daljnje suradnje s Croatia osiguranjem. Osim toga, prijavljeni studentski timovi moći će svoja rješenja koristiti projektnog zadatka kao završni rad na fakultetima.  

Na kraju zadatka očekuje se da će timovi imati alat koji radi i ima mogućnost grupiranja klijenata kako bi osiguravajuća kuća mogla bolje razumjeti njihove potrebe i napraviti jedinstvenu ponudu po njihovim kriterijima. Misao je da je ovaj projekt odlična prilika za primjenu znanja iz područja umjetne inteligencije na poslovnom problemu sa stvarnom primjenom.  

Ovim projektom Croatia osiguranje i BIRD Inkubator žele potaknuti daljnji razvoj hrvatske AI scene i ponuditi kontinuiranu podršku pri daljnjem razvoju hrvatskih startupova. 

Za više informacija o samom data challengeu na engleskom te za mogućnost prijave slijedite poveznicu

https://bird-incubator.com/events/croatia-osiguranje-bird-incubator-present-data-challenge

Pročitano 151 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja