Bellabeat je potpisao ugovor s Bank of America, trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu

Bellabeat je potpisao ugovor s Bank of America, trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 12 Siječanj 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

12. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Bellabeat je potpisao ugovor s Bank of America, trećom najvećom investicijskom bankom na svijetu

Tvrtka Bellabeat je danas poznata gotovo svakome. No, put od startupa do danas baš i nije bio lagan i jednostavan što najbolje znaju sami osnivači, Urška Sršen i Sandro Mur. Sada govorimo o globalnoj kompaniji koja poslovanje vodi iz Zagreba preko dvije hrvatske tvrtke  kćeri, a sada je pri kraju zaključivanja treće runde dokapitalizacije.


Zanimljivo je da je aranžer financiranja druga najveća američka, a zapravo treća na svijetu, po snazi i veličini, investicijska banka Bank of America. Postupak ulaganja svježeg kapitala namijenjenog daljnjem razvoju i rastu Bellabeata započeo je u travnju prošle, a trebao bi biti zaključen do kraja mjeseca siječnja ove godine.

 Sandro-Mur

„Bank of America je investicijska banka koja za svoje klijente investitore pronalazi perspektivne kompanije u koje će ulagati, tako da je Bank of America u tom poslovanju medijator, aranžer financiranja, okuplja investitore i vodi investiciju, a mi tako dobijemo ulagače iz Amerike i Evrope kojima prodajemo vlasničke udjele, odnosno dionice. Bellabeat se financira na način da prodaje vlasničke udjele, te nam se na taj način poveća tržišna vrijednost. Tako dobiveni svježi kapital ulažemo u razvoj i rast, nakon čega postižemo veću tržišnu valuaciju. Do sada smo sveukupno prikupili 100 milijuna dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora. Isto tako naglasio bi kako se investicijom Bank of America zatvara najveća runda dokapitaizacije do sada“, kaže Sandro Mur. Ovo je zapravo i sjajan primjer razlike pristupa banaka i njihovog zajedničkog razvoja i rasta u odnostu na banke u Europi, a osobito ukoliko gledamo banke u Hrvatskoj i njihov konzervativan i arhaičan pristup razvoju društva u kojem djeluju.

Bellabeat-headquarters-Zagreb-Croatia-by-night

S druge strane, indikativno je i što kaže Stephen Bloom, glavni direktor, Bank of America Merrill Lynch: „Oduševljeno smo prionuli suradnji s Bellabeatom s kojim dijelimo iste ciljeve i vrijednosti. Tim visoko rangiranih stručnjaka Bank of America posvećen je Bellabeatu budući da ta tvrtka raspolaže visokovrijednom tehnologijom i iskustvom u području zaštite zdravlja i wellnesa, zahvaljujući kojima Bellabeat postiže vrhunsku tržišnu valuaciju. Poslovni profil i istaknuti položaj u sektoru čine ulaganje u Bellabeat atraktivnim za široki krug klijenata Bank of America, u velikom rasponu ulagačkih strategija i zemljopisnih područja.“

75-Rockefeller-Center-Bank-of-America-Merrill-Lynch

Novi kapital prikupljen prije izlaska na burzu (pre-IPO) Bellabeat će uložiti u razvoj novih verzija svojih nosećih tehnologija, dobivanje dozvola za njihovo korištenje u zdravstvenim ustanovama, za otvaranje lanca novih prodavaonica, od kojih jedne i u Zagrebu, u razvoj korporativnih wellness programa, akviziciju kompanija s kojima će proširiti i upotpuniti svoj asortiman, izgradnju vlastitog wellness kampusa i druge projekte.

Bellabeat-headquarters-Zagreb-Croatia

Pročitano 496 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja