Garmin donosi godišnji pregled o zdravlju i vježbanju za prošlu godinu

Garmin donosi godišnji pregled o zdravlju i vježbanju za prošlu godinu

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 13 Siječanj 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

13. siječnja, 2022. |Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Garmin donosi godišnji pregled o zdravlju i vježbanju za prošlu godinu 

Manje ili više – koliko smo se kretali prošle godine? 

Prošla godina, koja je donijela mnoštvo prepreka, napokon je iza nas. Uz sve s čime su se Garmin korisnici se borili prošle godine, zadržan je status quo u zdravstvenom i fitness režimu. Zahvaljujući Garmin Connect, interaktivnom alatu kojeg koriste milijuni ljubitelja fitnessa i sporta diljem svijeta za praćenje, analizu i dijeljenje svojih aktivnosti, vidimo da su Garmin korisnici ponovno imali rekordnu godinu.


Podaci Garmin Connecta za 2021. potvrđuju ono što smo slutili. Korisnici Garmin uređaja ne odustaju. Suočeni s promjenama i neizvjesnošću, tijekom razdoblja nade i straha, nedaćama uzvraćaju udarce, pa čak i više. Neovisno radi se o plivanju, snowboardingu, pedaliranju, korisnici Garmin Connecta prošle godine zabilježili su više aktivnosti nego ikad u gotovo svim kategorijama. Pogledajmo i sami: Garmin-infografika-o-kretanju-2021 

Hodanje

Ove godine napravili ste 37,13% više koraka. To je puno dodatnih koraka. Redovite šetnje mogu pomoći za  zdravu tjelesnu težinu ili smanjenje tjelesne masnoće. Možete poboljšati kardiovaskularnu kondiciju, povećati razinu energije i još mnogo toga. To je izvrstan oblik brige o sebi. Držimo se filma Plavuša s Harvarda: “Vježbanje vam daje endorfine. Endorfini čine ljude sretnima.”

 

Trčanje

Podaci za 2021. pokazuju blagi porast u aktivnostima trčanja, ali priča o trčanju dobiva na važnosti kad se pogleda koliko ste često išli na staze. Korisnici Garmin uređaja obavili su 11,58% više aktivnosti u trčanju na stazi na globalnoj razini, pri čemu je Zapadna Europa zabilježila dodatnih 14,52% staza. Novost na sceni satova za trčanje ove godine bio je Garmin Forerunner 945 LTE, dizajniran da omogući da ostavite telefon kod kuće bez žrtvovanja duševnog mira dok trčite, vozite se ili plivate.

 

Vježbe disanja

Korisnici Garmin Connecta zabilježili su 82,76% više aktivnosti disanja u 2021. nego 2020. Možda se pitate: Što je disanje? Profil aktivnosti disanja nalazi se na nekim Garmin satovima i sadrži tri različite tehnike disanja koje pomažu u povećanju svjesnosti, smanjenju stresa, poboljšanju mentalne oštrine, poboljšanju radnih performansi ili pripremi za spavanje.

 

Joga

Aktivnosti joge porasle su za 45,55%. Poza mačke na putu do unutarnjeg mira puno je bolja opcija od trošenja vremena na društvenim mrežama. Zanimljiva stvar koju treba primijetiti: Europljani su izgleda mnogo redovitiji jogiji od ostalih. Zemlje istočne Europe zabilježile su povećanje aktivnosti joge od 85,02% u 2021., a zapadnoeuropske zemlje su blizu sa 65,57%.

 

Pilates

Ove godine Garmin korisnicima se jako svidio pilates — točnije 108,30% više nego prošle godine. Nadamo se da su neki od vas iskoristili prednosti animiranih vježbi na ekranu koje se nude na Venu 2 i Venu 2S satovima. S vježbama koje je lako pratiti na satu i koje su dostupne u aplikaciji Garmin Connect, lako je shvatiti zašto je pilates bio tako veliki hit.

 

Golf

Korisnici Garmin Connecta diljem svijeta odigrali su 28,35% više rundi u 2021. Ako se još uvijek ne osjećate kao da ste usavršili svoj zamah, otkrit ćemo vam malu tajnu: Approach R10 prati više od desetak golf metrika i omogućuje vam da vidite svoje udarce na detaljnom dijagramu disperzije. Također možete igrati virtualne runde bez napuštanja kuće.

 

Planinarenje

Planine su zvale, a vi ste se odazvali. Ove godine ste pješačili 19,57% više. Od ključne je važnosti da budete spremni kada krenete u divljinu - i možda zgrabite inReach satelitski komunikator za svaki slučaj.

 

Plivanje

Globalno, ove su godine Garmin korisnici proveli 22,48% više vremena u bazenu — uključujući plivanje, plivanje na otvorenom i plivanje u krugu.

 

Zimski sportovi

Kad su se temperature spustile ispod nule, niste promašili. Korisnici Garmina pratili su 39,16% više zimskih sportskih aktivnosti nego prethodne godine. Uz Garmin profile aktivnosti kao što su skijanje, snowboard, skijaško trčanje, možete postati kreativni kada krenete na staze. Ako ste korisnik fēnix uređaja, imate pristup više od 2000 unaprijed učitanih karata skijališta koje prikazuju nazive staza i težinu.

 

Aktivnosti na otvorenom u odnosu na aktivnosti u zatvorenim prostorima

Garmin_kretanje

Zanimljivo je da je stopa rasta aktivnosti u zatvorenim prostorima bila viša nego za aktivnosti na otvorenom - možda ste stvarno propustili one sate fitnessa koje su bili otkazani 2020.? Korisnici Garmina ove godine povećali su aktivnosti u zatvorenom za 20,54%, dok su aktivnosti na otvorenom porasle za 9,52%. Ako ste dio grupe koja se voli znojiti u zatvorenom prostoru, svakako pogledajte Garmin besplatne vježbe koje je lako pratiti u Garmin Connectu.  

Garmin pametni satovi imaju toliko profila aktivnosti da ih ne možemo sve nabrojati ovdje, ali od vožnje zmaja do HIIT-a, od veslanja do penjanja po stijenama, premašili ste očekivanja u svim kategorijama. Jako smo ponosni što vam pomažemo da istražite svoje strasti - bilo da se radi o kopnu, moru ili zraku. Da, vrijeme je za rušenje novih rekorda u 2022.!

Pročitano 426 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja