Osniva se CRO STARTUP, krovna udruga za poticanje razvoja hrvatskog startup ekosustava

Osniva se CRO STARTUP, krovna udruga za poticanje razvoja hrvatskog startup ekosustava

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 03 Ožujak 2022 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

3. ožujka, 2022. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik 

Osniva se CRO STARTUP, krovna udruga za poticanje razvoja
hrvatskog startup ekosustava
 

U Zagrebu, u BIRD inkubatoru, 2. ožujka, a na inicijativu CISEx-a i drugih dionika hrvatske startup zajednice, pokrenuto osnivanje CRO STARTUP udruge. Glavni cilj udruge poticanje je razvoja hrvatskog startupa ekosustava kako bi hrvatski startupi dobili pozornost koju zaslužuju.


“Hrvatska startup scena proživljava svojevrsni momentum. U nepune dvije godine postali smo država s dva jednoroga (Infobip i Rimac automobili), svjedočimo velikom broju postojećih startupa koji nižu ‘prekonoćne’ uspjehe te gotovo svakodnevnoj pojavi novih startupa. Međutim, svi oni rade i uspijevaju ne zbog podupirućeg poslovnog i startup okruženja u Hrvatskoj, već dapače, njemu usprkos.” - rekla je Hajdi Ćenan, suosnivačica i direktorica startupa airt.

 Hajdi Ćenan

Europska unija još je prije godinu dana u Startup Nations Standard of Excellence deklaraciji izjavila da su startupi budućnost europskog gospodarstva i društva te na inicijativu povjerenice Mariye Gabriel okupila predstavnike startup ekosustava svih država članica kako bi EU pretvorili u pokretačku silu za startupe. Taj trenutak osvijestio je činjenicu da je Hrvatska jedina EU članica bez relevantne startup udruge te da je prijeko potrebna organizacija koja može i treba povezati sve dionike startup scene, jer niti jedno od postojećih udruženja nije fokusirano isključivo na startupe, niti obuhvaća startupe iz svih područja i industrija.

Davor_Runje 

“CISEx je jedan od osnivača udruge upravo zato što želimo privući cijeli ekosustav, a ne samo tehnološke tvrtke. Prije svega, startupi nisu uvijek softverske tvrtke, a tu je još i čitav niz tvrtki i institucija kao što su to brojni inkubatori i akceleratori, investicijski fondovi, itd.” - rekao je Davor Runje, predsjednik udruge CISEx.

 

Udruga će se fokusirati na četiri ključna područja:

Ciljevi_udruge

 
“Ovo je početak jedne lijepe priče. Imamo strašnu priliku, moramo biti ambiciozni, moramo promovirati cijeli sektor. Jako se radujemo izazovu, ali moramo ovo shvatiti jako ozbiljno jer pred nama je jako puno posla.”- rekao je Nikola Pavešić, direktor za startupe u Infobipu.

 CroStartup_Upravni odbor udruge

Upravni odbor čine Maja Brkljačić (AlgebraLAB), Mario Frančešević (CISEx/SeekandHit), Darko Jovišić (Robotiq.ai), Srđan Kovačević (Orqa), Nikola Pavešić (Infobip), Božidar Pavlović (Jackie agency), Marijana Šarolić Robić (Odvjetnički ured MSR) kao potpredsjednica te Hajdi Ćenan (airt) kao predsjednica udruge. 

“Po rezultatima hrvatskih startupa reklo bi se da je Hrvatska fantastično mjesto za započeti tehnološki biznis, što na puno načina jest, ali na još više načina nije. Imamo puno toga za napraviti, ali teško mi je zamisliti nešto što ovakav tim u ovom sastavu ne može ostvariti.” - poručio je Srđan Kovačević, suosnivač i direktor tvrtke Orqa.

Pročitano 683 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja