MWC Barcelona: Huaweijevi podatkovni centri smanjili potrošnju energije za 14%

MWC Barcelona: Huaweijevi podatkovni centri smanjili potrošnju energije za 14%

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 03 Ožujak 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

3. ožujka, 2022. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik 

MWC Barcelona: Huaweijevi podatkovni centri smanjili potrošnju energije za 14% 

Huawei je u Barceloni predstavio najnovija dostignuća te viziju budućnosti koja spaja digitalnu tehnologiju,
poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljiv razvoj
 

Huawei Technologies je na Industrial Digital Transformation summitu u sklopu MWC-a u Barceloni predstavio svoja najnovija rješenja za podatkovne centre te je podijelila viziju inovativne budućnosti. Predsjednik Huaweija za Europu, Li Peng, predstavio je i najnovija dostignuća u segmentu tehnoloških rješenja namijenjenih sveučilišnim kampusima te inteligentne podatkovne centre koji smanjuju potrošnju energije za više od 14 posto.


Sveučilišni kampusi imaju visoke zahtjeve za pohranu podatkovnih centara, računalnu snagu i energetsku učinkovitost te se suočavaju s izazovima u upravljanju svojom velikom imovinom. S ciljem rješavanja ovog problema kompanija je obnovila i nadogradila mrežnu arhitekturu, interne sustave mreže i IT opremu stvarajući okruženje koje u potpunosti odgovara potrebama budućnosti. U tom je segmentu razvoj dodatno stavljen na tehnološki napredak po pitanju online sastanaka, 4K videokonferencija i bežične projekcije, pritom smanjivši potrošnju za 38 posto. 

Sveobuhvatno rješenje za podatkovni centar predvodi trend razvoja temeljenog na cloudu te intenzivnog i ekološki prihvatljivog razvoja, dok Huaweijevo inteligentno rješenje kampusa omogućuje potpuno bežični pristup, obnovu mrežne arhitekture i hiperkonvergenciju IT infrastrukture. Kroz kontinuirane inovacije u ICT i digitalnoj infrastrukturi, Huawei je postavio čvrste temelje za razvoj inteligentnog svijeta“, rekao je Chen Banghua, potpredsjednik Huawei Enterprise Business Grupe (BG). 

Huawei je s globalnim partnerima i predstavnicima svjetskih kompanija razgovarao o ICT trendovima, budućnosti te spajanju digitalne tehnologije, poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljivog razvoja. 

Jedna od glavnih ciljeva kompanije je pružiti svim industrijama brz, učinkovit, pouzdan i održiv sustav podatkovnih centara s inovacijama u području skladištenja podataka, učinkovitijem korištenju procesorske snage prilikom obrada podataka, veće pouzdanosti i stabilnije mreže“, rekao je Li Peng. 

Brojna vrhunska rješenja već su implementirana u razne industrije. Napredak u sustavima koje Huaweija koriste u energetskoj industriji očituje se u boljoj zaštiti i nadzoru infrastrukture, sektoru logistike te stabilnijem javnom prijevozu, kao i u financijskim industrijama za koje Huawei implementirao rješenje za manjak mrežnih kapaciteta prilikom dnevnih operacija. 

U borbi protiv klimatskih promjena, jedne od glavnih misija Huaweija, kompanija nastavlja razvijati inovativne rješenja za industrije, graditi pojednostavljene, ekološki prihvatljive i inteligentne ICT infrastrukture te istovremeno smanjivati potrošnju energije koju koristi.

Pročitano 568 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja