United group United group

Svjetske rejting agencije S&P Global i Moody's unaprijedile ocjenu United Grupe

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 07 Lipanj 2023 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
7. lipnja, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik  

Svjetske rejting agencije S&P Global i Moody's unaprijedile ocjenu United Grupe                                                    

United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u Jugoistočnoj Europi, sa zadovoljstvom objavljuje kako su rejting agencije S&P Global i Moody's pozitivno revidirale ocjene tvrtke i njene izglede u budućnosti. 

S&P Global je poboljšao izglede za povećanje rejtinga United Grupe sa stabilnih na pozitivne, dok je Moody's unaprijedio procijene iz negativnih u stabilne.


To je rezultat uspješne prodaje infrastrukture mobilnih tornjeva United Grupe u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji tvrtki TAWAL za 1,22 milijarde eura, odnosno 20,1 puta vrijednosti EBITDA. Priljev sredstava od ove transakcije bit će iskorišten za isplatu obaveza koje dospijevaju 2024. i 2025.godine uz značajno smanjenje zaduženosti Grupe. 

United Grupa vidi ove odluke kao potvrdu uspješnih strateških inicijativa tvrtke, uključujući njeno širenje na grčko i bugarsko tržište. Tvrtka ostaje posvećena unaprjeđenju svoje financijske stabilnosti i daljih mogućnosti za rast, uz istovremeno ulaganje u nove tehnologije i širenje mreže. 

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe, rekla je:

 "Prodaja naše mobilne infrastrukture omogućila nam je da optimiziramo strukturu kapitala, ojačamo našu financijsku poziciju i uspješno se nosimo sa snažnim globalnim makro-ekonomskim pritiscima. Ostajemo fokusirani na provođenje naše strategije rasta i pružanje inovativnih i visokokvalitetnih usluga našim korisnicima. Sretni smo da su S&P i Moody's prepoznali ovaj uspjeh."


Pročitano 194 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja