HRVATSKI SMART SENSE ŠIRI TRŽIŠTE HRVATSKI SMART SENSE ŠIRI TRŽIŠTE

Hrvatski Smart Sense širi tržište

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 19 Rujan 2023 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
19. rujna, 2023. | Zagreb| Uredio: Božidar Žitnik 

Hrvatski Smart Sense širi tržište 

Smart Sense inovativni IoT uređaji biti će dostupni u čak 26 europskih zemalja 

Fokus kompanije posljednjih je godina na Sensees sustavima za praćenje kvalitete unutarnjeg i vanjskog zraka. Njihovi stručnjaci bave se razvojem kompletnog rješenja od osmišljavanja funkcionalnosti, dizajna proizvoda, razvoja hardwarea i softwarea te same proizvodnje. 

Smart Sense, vodeća hrvatska IT kompanija specijalizirana za razvoj IoT proizvoda i rješenja za pametne gradove, domove i industriju, napravila je velik i značajan iskorak u distribuciji svojih proizvoda koji će joj osigurati dodatno pozicioniranje na tržištu izvan Hrvatske. Naime, kompanija je potpisala ugovor s velikim švicarskim distributerom - kompanijom Also International Services koja u cijeloj Europi i izvan nje kroz široku mrežu svojih partnera osigurava plasman IoT proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj.


Suradnja s Alsom podrazumijeva distribuciju Sensees mjernih stanica za praćenje kvalitete vanjskog zraka i okolišnih parametara te My Sensees senzora kvalitete unutarnjeg zraka i to na području Europske Unije i Velike Britanije. Oba uređaja dio su Sensees sustava koji se sastoji od Clouda na kojem se prikupljaju i analiziraju podaci te web i mobilne aplikacije kompatibilne s Android i IoS sustavom, kroz koje je mjerenjima, personaliziranim izvješćima i savjetima moguće pristupiti u stvarnom vremenu. U sklopu suradnje s Alsom, My Sensees senzor integriran je s Also All Things Talk IoT platformom te su podaci prikupljeni senzorom dostupni korisnicima Also platforme i kroz taj kanal. 
 Hana Matanović_direktorica kompanije Smart-Sense

Kako smo svojim proizvodima do sada ciljali uglavnom B2B segment, ovaj je ugovor označio zaokret u našem poslovanju i okretanje privatnim kupcima i korisnicima, ali i širenje našeg poslovanja prema novim poslovnim kupcima diljem Europe. Naš tim je spreman i sposoban odgovoriti na svaki izazov i kreirati vrhunske IoT proizvode uvodeći složene tehnologije u svakodnevni život korisnika i mijenjajući životne navike. Prisutni smo na tržištima širom svijeta kroz mrežu partnera koja uključuje velike telekome, znanstvene institucije i tehnološke korporacije i na te naše rezultate smo iznimno ponosni”, rekla je direktorica kompanije Hana Matanović.

SmartSense - MySensees - Indoor Air Quality sensor unit 
My Sensees senzori već su dostupni širokoj mreži B2B partnera te ih koriste gradovi na javnim površinama, škole, vrtići i uredi. Kompanija je uspješne projekte provela i u drugim europskim državama među kojima su Austrija, Slovenija, Cipar, Grčka, Bugarska, ali i SAD, Ujedinjeni Arapski Emirati, Japan, Pakistan i druge svjetske države. Uz suradnju s Alsom domaći stručnjaci šire svoje poslovanje, a njihove pametne sustave za analizu zraka moći će nabaviti svi oni koji žele pratiti kvalitetu i čistoću zraka i u vlastitom domu. 

„Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica', a pandemija je naglasila važnost kvalitete zraka koji udišemo. Zbog svih tih razloga redizajnirali smo naš senzor za kvalitetu unutarnjeg zraka kako bismo ga mogli ponuditi širem krugu korisnika. Želimo potaknuti ljude da unaprijede svoje domove uređajem koji će pozitivno utjecati na njihove životne navike, poticanjem primjerice češćeg otvaranja prozora ili pročišćavanja zraka. Ova inicijativa je ključna za naše zdravlje, posebno za djecu i osobe s respiratornim problemima“, zaključuje Matanović.  
 SmartSense - Sensees - Environment

Kompanija Smart Sense osnovana je 2013. godine s ciljem da inovacijama i složenim tehnologijama obogati svakodnevni život korisnika. Osim tehnoloških inovacija za unutarnji prostor, Smart Sense je razvio i sustav Sensees koji služi za praćenje kvalitete vanjskog zraka koji je ujedno i najprisutniji proizvod u Hrvatskoj i svijetu, a čiji su krajnji korisnici najčešće gradovi, ekološke i zdravstvene institucije. Stanice su implementirane u brojnim hrvatskim gradovima te gradovima diljem svijeta. 

Više informacija o kompaniji i proizvodima u maloprodaji dostupno je na web stranici kompanije.

Pročitano 293 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja