LG Energy Star partner za 2024 LG Energy Star partner za 2024 Izvor: LG Electronics

LG proglašen Energy Star partnerom za 2024.

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 27 Ožujak 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
27. ožujka, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

LG proglašen Energy Star partnerom za 2024. 

Zahvaljujući energetskoj učinkovitosti proizvoda i utjecaju na održivost okoliša, Agencija za zaštitu okoliša SAD-a (EPA) i Ministarstvo energetike SAD-a (DOE) odali su LG-u priznanje za „održivu izvrsnost“ 

Agencija za zaštitu okoliša SAD-a i Ministarstvo energetike SAD-a proglasili su LG Electronics (LG) ENERGY STAR® partnerom za 2024. godinu zbog održive izvrsnosti. Tim prestižnim priznanjem prepoznata je predanost tvrtke zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena, koju pokazuje vodstvom u primjeni proizvoda i promocija koji su nositelji ENERGY STAR certifikata. Od 2012. godine do danas LG je jedanaest puta bio proglašen partnerom godine.


„LG-evu Innovation for a Better Life misiju uskladili smo s vrijednostima ENERGY STAR programa. Naši proizvodi koji su nositelji ovog certifikata osim što poboljšavaju kvalitetu života, također i doprinose očuvanju planeta zahvaljujući pametnim životnim rješenjima“, izjavio je Chris Jung, predsjednik i izvršni direktor LG Electronicsa u Sjevernoj Americi. „Fokusirajući se na proizvode s ENERGY STAR certifikatom, LG je prošle godine pružio znatnu podršku elektrifikaciji širom SAD-a, od HVAC sustava i sušilica za rublje, preko indukcijskih ploča, do punjača za električna vozila i sustava za upravljanje energijom – sve kako bi se ostvarili opći ciljevi dekarbonizacije“. 

EPA je također odala priznanje LG-u za njegovo snažno sudjelovanje u raznim kampanjama i promocijama ENERGY STAR-a. Upravo zahvaljujući tom angažmanu više desetaka milijuna američkih potrošača educirano je o zelenijem životu te je prikupljeno rekordnih 8,3 milijarde korisničkih komentara. LG je prva tvrtka koja je indukcijske ploče i peći certificirala prema specifikaciji koju je ENERGY STAR raspisao u listopadu 2023., a koja se odnosi na proizvode za kuhanje. Uz to, LG je dobio i prestižnu oznaku ENERGY STAR Most Efficient 2023. za sve svoje nove modele perilica posuđa, kojom je potvrđena njihova izvanredna energetska učinkovitost, odnosno usklađenost s verzijom 7 ENERGY STAR specifikacije.

Upravitelj Agencije za zaštitu okoliša SAD-a Michael S. Regan pohvalio je LG i ostale dobitnike priznanja ENERGY STAR, te je naglasio kako njihove inovacije mogu poslužiti kao „primjer energetski učinkovitih i ekonomičnih rješenja koja potiču stvaranje radnih mjesta, rješavaju klimatske promjene i doprinose zdravijem okolišu za sve“. 

Program ENERGY STAR svake godine odaje priznanje odabranim tvrtkama i organizacijama koje su znatno doprinijele prijelazu na gospodarstvo čiste energije. Dobitnici priznanja ENERGY STAR predvodnici su u proizvodnji, prodaji i implementaciji energetski učinkovitih proizvoda, zelenih domova i zgrada, usluga i strategija. Ti su napori ključni za borbu protiv klimatske krize, zaštitu javnog zdravlja i stvaranje budućnosti čiste energije dostupne svima, a u proteklih 30 godina uštedjeli su više od 5 bilijuna kilovatsati električne energije.

Pročitano 536 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja