Porsche Croatia uključila se u e-learning projekt-aplikaciju za polaganje vozačkog ispita te na taj način dala podršku obrazovanju budućih generacija vozača

Porsche Croatia uključila se u e-learning projekt-aplikaciju za polaganje vozačkog ispita te na taj način dala podršku obrazovanju budućih generacija vozača

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 05 Ožujak 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 05. ožujka 2018.     

Porsche Croatia uključila se u e-learning projekt-aplikaciju za polaganje vozačkog ispita te na taj način dala podršku obrazovanju budućih generacija vozača

Danas je usvajanje novih znanja uz pomoć pametnih telefona i računala, postalo dio svakodnevnice. Suvremene tehnologije, u većini slučaja, čine naš život lakšim, a stjecanje znanja i određenih vještina nikad nije bilo lakše. Upravo se iz tog razloga Porsche Croatia odlučila uključiti u projekt koji pomaže budućim vozačima te im olakšava savladavanje vještina vožnje na interaktivan način.


Riječ je o novoj e-learning aplikaciji za iOS i Android uređaje kojeg je kreirao stručni tim tvrtke DD3D d.o.o, u suradnji s Autoškolom Stubicom na čelu sa gospodinom Ivanom Rusanom i Porsche Croatijom. Ova interaktivna online platforma nudi direktan i jednostavan pristup učenju prometnih propisa i sigurnosnih pravila namijenjeni kandidatima koji se pripremaju za polaganje vozačkog ispita, ali i provjeri znanja koja se svakodnevno primjenjuju u vožnji. Pitanja su popraćena simulacijama različitih situacija u prometu koje će zaintrigirati i već formirane, a ne samo buduće vozače. 3D simulacije čiji su vizuali doista impresivni, najveća su prednost ove aplikacije jer prikazuju prometne situacije u kojima bi se svaki vozač mogao naći u stvarnome svijetu, a sve to dok upravlja vozilima marke automobila Audi, ŠKODA, Volkswagen i SEAT koje su korištene u svim 3D simulacijama unutar aplikacije.

sslika1

Sudjelovanjem u ovom projektu Porsche Croatiapodupire kreativne i nove načine učenja prilagođene novim generacijama, u čijim su životima nove tehnologije, mobilni uređaji i online alati postali neizbježni, bez obzira koriste li ih za zabavu ili učenje. Ova aplikacija na najbolji način olakšava učenje pravila vožnje, educira o prometnoj kulturi te korisnike aplikacije priprema na sve moguće izazove na cesti. Uspješnost projekta podupire podatak da je do sada preuzeta gotovo 70.000 puta - što prema podacima g. Rusana znači da je gotovo svaki polaznik autoškola u Hrvatskoj preuzeo aplikaciju na svoj smartphone. Za popularnost aplikacije, osim dizajna, jednostavnog sučelja i interaktivnih 3D simulacija, zaslužno je i konstantno ažuriranje sadržaja i pitanja unutar same aplikacije, s obzirom na često mijenjanje odredbi u Zakonu. Polaznici su tako odmah upoznati s novim izmjenama i nesmetano mogu nastaviti s učenjem.

Prikaz aplikacije

Iako je aplikacija već neko vrijeme prisutna na tržištu, stručni tim stalno radi na njezinom unaprjeđenju. Aplikacija će uskoro doživjeti još dva izdanja: Facebook aplikacija koja će svim autoškolama u Hrvatskoj biti ponuđena besplatno, kao i web aplikacija koja će autoškolama diljem Hrvatske biti koristan alat za držanje predavanja. Uz Porsche Croatiju, ovaj projekt podržava i program Prometna Učilica koji surađuje s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, MUP-om, Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa i CARNetom.

Pročitano 623 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja