Njuškalo je 2017. godinu završilo s oko 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura profita

Njuškalo je 2017. godinu završilo s oko 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura profita

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 16 Svibanj 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 16. svibnja 2018.

Njuškalo je 2017. godinu završilo s oko 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura profita

U prošloj godini Njuškalo je povećalo broj zaposlenika za 50 posto, a vrata razigranih ureda su otvorena za sve one sa stručnim znanjima koja u pozadini imaju razumijevanje tehnoloških trendova

Njuškalo je u 2017. godini povećalo prihode za gotovo 30 posto, odnosno završilo prošlu godinu s oko 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura profita (EBT). Od osnivanja, Njuškalo je ostvarilo složenu godišnju stopu rasta prihoda (CAGR) od 46,73 posto, a u strategiji do 2020. godine imaju zacrtan cilj od 100 milijuna kuna prihoda i profitnu marginu od oko 20 posto, uz stalno snažno ulaganje u tehnološki razvoj. Za taj uspjeh ističu zasluge svojih zaposlenika kojih je trenutno 85, a brojka je tijekom 2017. godine uvećana za oko 50 posto.


Ulaganje u zaposlenike u Njuškalu nije jednokratna odluka ili kratkotrajni trend, što je vidljivo iz poslovnog puta u proteklih desetak godina. Kreativni zaposlenici su na prvom mjestu, još od 2017. godine, čime je zajamčeno liderstvo u uvođenju trendova i inovacija koji su rezultirali da je tvrtka danas jedna od najvećih digitalnih kompanija u Hrvatskoj i vodeći marketplace s više od 1,4 milijuna stalnih korisnika, kao i više od 250 tisuća novih predmeta u prodaji mjesečno – rekla je Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala. Također, je istaknula cjeloživotno obrazovanje zaposlenika kao jedan od primjera u kojem leži snaga razvoja tvrtke. Tako su u 2017. godini financirali edukaciju za deset posto svojih zaposlenika na Poslovnoj školi Bled, a organiziraju i interne edukacije, ali i s Njuškalovim stručnjacima koji, svaki iz svog područja, drže prezentacije za svim zainteresiranim zaposlenicima.

Sanda Soptija Siljak 3 web

Također, kao jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj, Njuškalo zaposlenicima, odnosno svim majkama i očevima, na porodiljnom dopustu daje potporu od 1500 kuna mjesečno, a roditelji koji se vrate s porodiljnog, prvi mjesec imaju pravo na pola radnog vremena, pri čemu za to vrijeme primaju punu plaću. Uz to, dodatno zdravstveno osiguranje, božićnice, uskrsnice, otkup inventara i službenih automobila nakon isteka leasing samo su neke od pogodnosti s kojima Njuškalo privlači vodeće domaće talente u svoje 'redove'. Njuškalov tim zato sada čine profesionalci, u podjednakom omjeru žene i muškarci s prosječno 35 godina, a njih 61 posto ima visoku ili višu stručnu spremu.

Sanda Soptija Siljak 1 web

Njuškalo je jedan od najsnažnijih brandova na hrvatskom tržištu prema Brand Equity istraživanju, s profilom snage brenda daleko iznad Ipsosove norme. Kako bi zadržali tu poziciju i nastavili rasti s poslovnim rezultatima, tvrtka će i dalje biti usmjerena na tehnološki razvoj kao podlogu za rast usluga. Naime, koliko god bila složena tehnologija, cilj je omogućiti jednostavnu i učinkovitu prodaju ili kupovinu preko Njuškala. Primjer je funkcionalnost foto-prepoznavanja predmeta, implementirana ove godine u Njuškalo aplikaciji koja korisnicima omogućava 70 posto bržu predaju oglasa – pojasnila je S. Soptija Šiljak. Također, podsjetila da je to i prva takva mogućnost na svijetu u classified segmentu, za koju je zaslužan upravo Njuškalov interni tim stručnjaka iz odjela Product developmenta, članovi Styria Data Science tima, te tvrtki Trikoder i Undabot.

Iz Njuškala su poručili kako planiraju nastaviti rast broja zaposlenika do 2020. godine, s posebnim naglaskom na stručna znanja koja u pozadini imaju razumijevanje tehnoloških trendova, te da su njihovi razigrani uredi otvoreni za sve one koji iz prve ruke žele provjeriti slažu li se s korporativnim vrijednostima Njuškala.

Pročitano 296 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja