Zaposlenici EBRD-a prikupili su 132.000 kuna za Udrugu slijepih Zagreb

Zaposlenici EBRD-a prikupili su 132.000 kuna za Udrugu slijepih Zagreb

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 05 Rujan 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 05. rujna 2018. 

Zaposlenici EBRD-a prikupili su 132.000 kuna

za Udrugu slijepih Zagreb

Zaposlenici ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Republici Hrvatskoj pokrenuli su u prosincu 2017. godine dobrovoljnu inicijativu prikupljanja sredstava za kupnju specijalizirane informatičke i telekomunikacijske opreme namijenjene slijepim i slabovidnim osobama. Sredstava za Udrugu slijepih Zagreb prikupljena su putem crowdfunding kampanja, donacijama poduzeća, pojedinaca i  zaposlenika Banke. Tijekom pokrenute inicijative prikupljeno je 66.000 kuna, te je EBRD kao društveno osviještena kompanija navedeni iznos udvostručila.

Sveukupno prikupljenih 132.000 kuna donirani su Udruzi slijepih Zagreb, humanitarnoj, neprofitnoj udruzi koja okuplja i brine o slijepim i slabovidnim osobama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije (www.udruga-slijepih-zagreb.hr). U sklopu svog djelovanja, a s ciljem što bolje i veće integracije slijepih i slabovidnih osoba u društvo i tržište rada, Udruga slijepih Zagreb osnovala je društvenu kompaniju "Sfera Visia" koja proizvodi i prodaje sapune pod imenom "Sapuni s točkicama" (www.sapunistockicama.com). Sfera Visia  zapošljava tri djelatnika, od kojih su svi članovi Udruge, te predstavlja izniman primjer ekonomske uključenosti osoba s invaliditetom.

EBRD i USZ

Izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb Goran Denis Tomašković  zahvalio se na donaciji te istaknuo kako će im nova oprema pomoći u boljem osposobljavanju članova, slijepih i slabovidnih osoba, a što će omogućiti njihovo zapošljavanje na poslovima u telemarketingu u okviru održivog društvenog poduzetništva Udruge.

Pročitano 280 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja