Priopćenje: Švedski investitor traži developere za Blockchain startup u Hrvatskoj

Priopćenje: Švedski investitor traži developere za Blockchain startup u Hrvatskoj

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 25 Rujan 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 25. rujna 2018.

Priopćenje: Švedski investitor traži developere za Blockchain startup u Hrvatskoj

Investitor Carl Lundström, globalno najpoznatiji po suosnivačkoj ulozi u The Pirate Bayu, došao je u Hrvatsku kako bi ovdje pokrenuo ured u ime švicarskog startupa Centrabit. Lundström, koji trenutno živi u Švicarskoj, iza sebe ima i niz drugih projekata među kojima je bio i Rix Telecom, švedska hosting i telekom kompanija koju je u međuvremenu prodao. Zapravo, možemo reći da je priču započeo njegov otac Ulf Lundström koji je bio vlasnikom kompanije Wasabröd. Kompanija se inače bavi proizvodnjom famozne skandinavske vrste hrskavog kruha, knäckebröd, a poznata je kao najveća, takve vrste, na svijetu. Nakon očeve smrti, 1973. godine, postao je jednim od petero nasljednika. Kompanija je 1982. godine prodana švicarskom farmaceutskom gigantu Sandoz, nakon čega je započeo svojevrsni inovatvno istraživački poslovni put Carla Lundströma popraćen osebujenim političkim aktivnostima. No, ono po čemu ga pamte mnogi računalni zaljubljenici je aktivnost njegove kompanije Rix Telecom koja je pružala usluge i opremu poznatom torrent trackeru The Pirate Bay. Iako je priča završila neslavno, današnje aktivnosti govore o njegovoj radoznalošću, rekli bismo istraživačkom duhu za primjenu novih tehnologija u novim poslovnim modelima.

Osim Lundströma, značajnu ulogu u startupu Centrabit ima i Ukrajinac Ighor July, tehnički direktor i iskusni programer iza kojeg je više uspješnih projekata od kojih neki imaju i 20 milijuna korisnika. Njihova suradnja započela je prije četiri godine, nakon što je Lundström prepoznao vrijednost Julyjevog blockchain projekta i dogovorio osnivanje zajedničkog startupa. Njihov proizvod je desktop aplikacija, rješenje otvorenog koda namijenjeno mjenjačnicama za kriptovalute, Qt Bitcoin Trader. Aplikaciju možete skinuti na linku: https://centrabit.com/downloads/. Ključna prednost aplikacije je prvenstveno sigurnost desktop sučelja u odnosu na web sučelje (iako nas mnogi „uspješno“ uvjeravaju u sigurnost svojih online aplikacija). Osim toga, tu je i brzina izvođenja transakcija. Tu govorimo o osjećaju transakcija u stvarnom vremenu kao trenutno jedinom takvom na tržištu.

IghorJulyCarlLundstrom web

Lundström i July prije četiri godine otvorili su tvrtku Centrabit u Švicarskoj, a sada namjeravaju otvoriti ured u Hrvatskoj, te njemu zaposliti nekoliko C++ developera. Oni će u budućnosti moći izabrati žele li raditi iz Hrvatske ili će se pridružiti Centrabitu u Švicarskoj. „Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada“ – rekao je direktor Centrabita Carl Lundström, kojeg i očekujemo u našoj TV emisiji Novi milenij, te nas svakako pratite kako ne biste propustili još poneku zanimljivu informaciju.

Pročitano 547 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja