Cyber sigurnost za najmlađe u Hrvatskoj

Cyber sigurnost za najmlađe u Hrvatskoj

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 10 Travanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 10. travnja 2019.  

Cyber sigurnost za najmlađe u Hrvatskoj

Otvorenost svim osnovnim školama

U Hrvatskim je osnovnim školama u organizaciji udruge za zaštitu osobnih podataka UZOP upravo počela dvomjesečna kampanja podizanja svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka. U centru pažnje ove kampanje su djeca između 10 i 13 godina. Kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje o ovoj posebno važnoj temi, pokrenut je natječaj za najbolji crtež na temu zaštite na internetu. U natječaju mogu sudjelovati sve osnovne škole iz Hrvatske, a cilj projekta je svakom djetetu koje dostavi svoj rad osigurati službenu majicu ovog natječaja. Majice za prvih tisuću mališana je već osigurala zagrebačka tvrtka Ostendo Consulting, a nadamo se i novim sponzorima.

Dolaze Garfield i Dr. Cybrina

Ovo je samo početak UZOP-ova uvođenja volonterskog programa edukacije najmlađih temeljenog na materijalima koje je uz pomoć Center for Cyber Safety and Education izradio Jim Davis, autor poznatog lika Garfield. Za potrebe ovog programa, Garfiled crtići i stripovi su dobili i novi lik - stručnjakinju za cyber sigurnost, Dr. Cybrinu.
"Edukacija i podizanje svijesti na djeci zanimljiv prihvatljiv način je preduvjet njihovog sigurnog ulaska u digitalno društvo." izjavio je prilikom pokretanja ZOP 2019, Stanko Cerin, predsjednik UZOP-a.  Informacije o učestvovanju u natječaju škole su već dobile putem nadležnog ministarstva, a dostupne su i javno na adresi:

https://zop2019.eu/najbolji-crtez-na-temu-zastita-djeteta-na-internetu/. Dječji radovi će se prikupljati u tijeku travnja, a glasovanje za najbolje slike će biti otvoreno sve do 23. svibnja.

11

 

Najznačajniji događaj za zaštitu privatnosti u Hrvatskoj

Kampanja se održava u sklopu ZOP 2019 koji je vjerojatno najznačajniji događaj za zaštitu privatnosti u Hrvatskoj do sada jer uključuje čak 2 mjeseca edukacije i podizanja svijesti, 2 dobrotvorna događaja i 2 dana stručnog kongresa. Pored spomenutog rada s djecom, u Zagrebu ćemo tako imati i dvodnevni stručni kongres o zaštiti osobnih podataka, posebne stručne edukacije i dobrotvornu večeru za financiranje rada udruge.

63

Bez kune proračunskog novca

Zanimljivo je da je cijeli projekt ZOP 2019 financiran od strane sponzora - tvrtki svjesnih svoje društvene odgovornosti i značenja zaštite osobnih podataka i privatnosti u modernom digitalnom društvu. 

Više informacija: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

12

Pročitano 295 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja