Canon unaprjeđuje svoju cijenjenu seriju PowerShot G dvama novim kvalitetnim kompaktnim fotoaparatima za fotografe amatere i vlogere

Canon unaprjeđuje svoju cijenjenu seriju PowerShot G dvama novim kvalitetnim kompaktnim fotoaparatima za fotografe amatere i vlogere

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb 22. srpnja 2019.

Canon unaprjeđuje svoju cijenjenu seriju PowerShot G dvama novim kvalitetnim kompaktnim fotoaparatima za fotografe amatere i vlogere

Canon Europe nadopunio je svoju prestižnu seriju PowerShot G dvama novim fotoaparatima s velikim senzorom koji nude skladan spoj performansi i prenosivosti. Uz kontinuirano snimanje velikom brzinom i 4K filmove (bez obrezivanja) Canon nudi tvorcima sadržaja, vlogerima i fotografima amaterima model koji će podići njihovu kreativnost i tehničke sposobnosti na novu razinu. Nastavljajući se na kvalitetu Canonove postojeće ponude, PowerShot G5 X Mark II ima novi 5x f/1.8-2.8 objektiv i skočno elektroničko tražilo savršeno za zaljubljenike u fotografiju koji trebaju lagan, a opet moćan fotoaparat za putovanja. S druge strane, PowerShot G7 X Mark III ima 4.2x f/1.8 – 2.8 zum objektiv i 3,5-milimetarski ulaz za mikrofon, čime tvorcima sadržaja i vlogerima u usponu nudi izvanrednu kvalitetu slike i savršeno oštar zvuk.

Slike visoke kvalitete u kompaktnom kućištu

PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III imaju masu svega 340 i 304 grama te su opremljeni Canonovim moćnim slikovnim procesorom DIGIC 8 koji nudi nenadmašne performanse snimanja za jedan džepni fotoaparat. Uz složeni 20,1-megapikselni senzor vrste 1.0 oba modela postižu senzacionalnu kvalitetu slike i žive boje fotografija i 4K videosadržaja. Korištenje formata CR3 RAW daje najnovijim dodacima Canonovoj seriji G širok dinamički raspon koji posve podržava Canon Digital Photo Professional (DPP) i slični softveri drugih proizvođača, pa korisnici imaju veću fleksibilnost prilikom postprodukcije. PowerShot G5 X Mark opremljen je vrhunskim 5x zum objektivom, razvijenim na temelju Canonove stručnosti na području optike, i nudi oštre slike koje će zadiviti napredne fotografe kojima treba sekundarni fotoaparat. Ovaj je model sa svojom nevjerojatno brzom f/1.8-2.8 blendom savršen za snimanje u uvjetima

slabog osvjetljenja, kao što su noćne scene u gradovima – sada fotografi mogu snimati dalje, brže i svjetlije nego ikad prije. S druge strane, PowerShot G7 X Mark III ima 4,2x f/1.8-2.8 zum objektiv koji će pomoći vlogerima da na različitim lokacijama i u raznim uvjetima snimaju videozapise visoke razlučivosti, bez obzira na osvjetljenje. Plitka dubina polja koju daje velik otvor blende ovih najnovijih dodataka Canonovoj seriji PowerShot G omogućuje fotografima da uhvate objekte uz zadivljujuće oštre detalje i stvore prekrasan efekt bokeha za fotografije koje izgledaju zbilja profesionalno.

PowerShot G7 X Mark III bSveobuhvatna kreativna kontrola, od automatskih od ručnih postavki

Ovi novi kompaktni fotoaparati namijenjeni su naprednim fotografima amaterima i vlogerima koji si žele izgraditi reputaciju jer nude kompletnu kreativnu kontrolu u automatskim i ručnim načinima rada. Od prvog dodira PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III čine se poznatima i lakima za upotrebu, s dizajnom izbornika inspiriranim Canonovim najboljim fotoaparatima u klasi – EOS. S razinama kontrole i personalizacije ova dva modela kao kod DLSR-a korisnici mogu unaprijediti svoje tehničke sposobnosti dok su u pokretu. Kontrolni prsten korisnicima nudi izravan pristup ključnim postavkama za praktično iskustvo i jednostavnije rukovanje. OLED elektroničko tražilo u kutu modela PowerShot G5 X Mark II sa stopostotnom pokrivenošću i 2,36 milijuna točaka olakšava kreativno kadriranje, dok dodirni zaslon koji se može nagnuti nudi izvrsnu vidljivost iz raznih kutova. Vlogerima značajka dodirnog zaslona na uređaju PowerShot G7 X Mark III jamči mogućnost snimanja videozapisa i fotografija samih sebe sa savršenim fokusom – bit će idealno pozicionirani u kadru te će njihovi sadržaji izgledati besprijekorno.

PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III oba nude izvanredno automatsko fokusiranje. Dodana je i korisna značajka AF+MF koja omogućuje ručno podešavanje fokusa čak i nakon njegova postizanja upravo radi preciznog snimanja predmeta i osoba. Ugrađeni ND filtar obećava izvanredne slike živih boja čak i pri snimanju na žarkom svjetlu.

Da korisnici nikad ne bi propustili važan trenutak tijekom putovanja ili na odmoru u gradu, oba fotoaparata nude automatsko fokusiranje i izvanredne brzine snimanja od 20 sličica u sekundi u stalnom načinu rada. Oba modela imaju i RAW način rafalnog snimanja brzine 30 sličica u sekundi koji jamči da će i najspontaniji trenutci biti uhvaćeni. Te jedinstvene značajke čine PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III neizostavnim za fotografe koji putuju i vlogere kojima treba lagan a opet pouzdan fotoaparat.

Koristite 4K i osigurajte budućnost svojim videozapisima

Korisnici obaju fotoaparata mogu stvarati glatke videozapise bez trešnje dok snimaju u pokretu – čak i ako hodaju po neravnom terenu ili putuju u vozilu. To se može zahvaliti značajci digitalne stabilizacije slike ugrađenoj u uređaj. Funkcija snimanja HDR filmova svodi gubitak detalja na najmanju moguću mjeru, a unaprijeđen dinamički raspon omogućuje ljubiteljima videozapisa da oslobode svoju kreativnost i naprave snimke koje izgledaju prirodno. Ovi novi kompaktni fotoaparati učinit će vaše videozapise i fotografije spremnima za budućnost jer snimaju u super 4K filmskoj kvaliteti. To će posebno znati cijeniti vlogeri i fotografi koji žele unaprijediti svoje videografske sposobnosti. Brzine snimanja od 120 sličica u sekundi u načinu rada Full HD stvaraju prekrasno glatke usporene snimke savršene za umetnute dijelove u vlogerskim uracima. Način rada okomitog snimanja stvara snimke posebno namijenjene društvenim mrežama. Dostupne su i automatske postavke za snimanje filmova modelima  PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III kojima se postižu uravnotežena ekspozicija i visoka kvaliteta slike – a to je savršeno za sve koji razvijaju vještine i tek definiraju svoj stil. I dalje je dostupna ručna kontrola brzine okidača, otvora blende i ISO-a koja nudi amaterima videografima priliku za razvoj tehničkih vještina.

PowerShot G5 X Mark II b

Povezanost i u pokretu

Kompaktna priroda i poboljšane mogućnosti povezivanja tih modela čine ih savršenim pratiteljima vlogera i fotografa u pokretu. Mogućnosti povezivanja putem Wi-Fija i Bluetootha korisnicima pomažu da snime spontane trenutke i trenutačno ih pošalju na računalo, mobitel ili društvene mreže. Funkcija streaminga uživo modela PowerShot G7 X Mark III omogućuje vlogerima dijeljenje sadržaja uživo s pratiteljima na društvenim mrežama radi interakcije u stvarnom vremenu. Kad su povezani s kompatibilnim pametnim uređajem, PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III mogu automatski primati podatke o GPS koordinatama za slike, što pojednostavnjuje postupak označavanja slika na društvenim mrežama. Čist HDMI izlazni signal za streaming i vanjsko snimanje pomoću ovih fotoaparata u kombinaciji s nekim vanjskim uređajem pojednostavnjuje produkciju korisnicima obaju fotoaparata.

Da biste saznali više o ponudi iz Canonove serije PowerShot G, uključujući PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III, posjetite https://www.canon.hr/cameras/large-sensor-compact-cameras/.

 

PowerShot G5 X Mark I c

 

Zajedničke glavne značajke modela PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III:

 • novi 20,1-megapikselni složeni senzor vrste 1.0
 • DIGIC 8
 • 4K filmovi (bez izrezivanja)
 • snimanje Full HD filmova brzinom 120 sličica u sekundi
 • 20 sličica u sekundi u stalnom načinu i 30 sličica u sekundi u RAW rafalnom načinu rada
 • mogućnost povezivanja putem Wi-Fija i Bluetootha®
 • džepne veličine i male mase

Glavne značajke modela PowerShot G5 X Mark II:

 • novi 5x f/1.8-2.8 zum objektiv
 • skočno elektroničko tražilo

Glavne značajke modela PowerShot G7 X Mark III:

 • streaming uživo
 • ulaz za mikrofon
 
PowerShot G5 X Mark II a
 

Pročitano 106 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja