SES pruža vrhunsku uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

SES pruža vrhunsku uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 12 Rujan 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb 12. rujna, 2019.

SES pruža vrhunsku uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

SES će na sajmu IBC2019 u Amsterdamu demonstrirati novu uslugu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

SES je kao rezultat sveobuhvatne suradnje s tvrtkom Microsoft najavio razvijanje usluge emitiranja u cloudu na Microsoft Azure platformi. Koristeći široki raspon mogućnosti cloud tehnologije i umjetne inteligencije Azure platforme, te svoju stručnost pružanja usluga za vodeće svjetske radio i televizijske (RTV) kao i medijske kuće, SES transformira isporuku medijskih usluga putem clouda.

Usluga će omogućiti end-to-end, uslugu baziranu na garantiranoj razini usluge (SLA – service level agreement) na Azure platformi, pružajući RTV i medijskim kućama potrebnu fleksibilnost i skalabilnost za današnje promjenjivo medijsko okruženje. Dodavanje najrelevantnijeg sadržaja u oblak i pružanje inovativnih usluga koje obuhvaćaju cijeli medijski lanac vrijednosti (konzumiranje, emitiranje, isporuka sadržaja) omogućit će medijskim kućama skaliranje i odgovor na sve veću potražnju korisnika za vrhunskim iskustvom gledanja na svakom zaslonu.

SES je predvodnik industrije s dosegom od preko 355 milijuna TV kućanstava (ili milijardu ljudi) te distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno objedinjavanje SES-ove podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu tvrtke s poslovnom jedinicom Video, znači kako SES sada upravlja s preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati on-line video prijenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prijenosa uživo. Izlazak na tržište s objedinjenim rješenjem za video infrastrukturu i usluge znači da će SES ubrzati uvođenje linearnih i ne-linearnih usluga isporuke sadržaja i rješenja s neviđenim dosegom u svijetu.

Na sajmu IBC2019, SES će demonstrirati dvije studije slučaja vezane uz novu uslugu na Azure platformi. Posjetitelji će na SES izložbenom prostoru (1.B51) iz prve ruke moći proučiti: Sveobuhvatne usluge reprodukcije na Azure platformi, uključujući master i lokalizirano emitiranje s uključenom detekcijom i zamjenjivanjem oglasa. Prednosti efikasnog, visokokvalitetnog multichannel live IP enkodiranja kojim tvrtka SES upravlja 24 sati dnevno na Azure platformi

„Suradnja s Microsoft Azure omogućit će nam da vlastiti portfelj medijskih usluga i distribucijskih rješenja dovedemo na sljedeću razinu.” – izjavio je Ferdinand Kayser, izvršni direktor za SES Video te nastavio: „Naša medijska usluga u oblaku bit će jedinstvena u industriji i omogućit će skalabilnost i fleksibilnost, uz povećanu kvalitetu usluge emitiranja, zahvaljujući najnovijim mogućnostima strojnog učenja i umjetne inteligencije.“

„RTV kućama kao i medijskim tvrtkama potrebna su rješenja kako bi globalno isporučivali visokokvalitetne video usluge uz maksimalnu fleksibilnost, skalabilnost i pouzdanost. Veselimo se suradnji s tvrtkom SES kako bismo isporučili nova rješenja na Azure platformi“ izjavio je Tad Brockway, korporativni potpredsjednik Azure Storage, Media & Edge, Microsoft korporacija.

SES je danas također objavio proširenje suradnje s korporacijom Microsoft koja omogućuje povezivost SES-ovih satelitskih sustava s više orbita i Azure ExpresRoute. Inicijativa se nadograđuje na širu stratešku suradnju tvrtki i njihovu zajedničku viziju kojom će svima omogućiti inteligentna oblak, medijska i mrežna rješenja.

Pročitano 233 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja