Sjajni poslovni rezultati kompanije Lenovo - III kvartal financijske 2017/2018. godine

Sjajni poslovni rezultati kompanije Lenovo - III kvartal financijske 2017/2018. godine

Vijesti Napisao/la  Cobra Subota, 03 Veljača 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hong Kong, 01. veljače 2018.         

STRATEGIJA TVRTKE LENOVO U TRI VALA OMOGUĆILA JE DOBAR PRIHOD I ZARADU U TREĆEM KVARTALU FINANCIJSKE 2017/2018. GODINE

  • gLOBALNI TEHNOLOŠKI LIDER NA PODRUČJU OSOBNIH RAČUNALA, PODATKOVNIH CENTARA TE MOBILNOG POSLOVANJA POVEĆAO JE PRIHOD ZA 6,3 POSTO U USPOREDBI S ISTIM RAZDOBLJEM PRETHODNE GODINE koji iznosi 12,9 milijardi američkih dolara, najviše u protekle tri godine
  • PRIHOD PRIJE OPOREZIVANJA UČETVEROSTRUČIO SE NA 150 milijuna američkih dolaRa u usporedbi s drugim kvartalom financijske 2017/18. godine
  • data center group (DCG) ZABILJEŽIO JE NAJVEĆI PRIHOD U DVIJE GODINe

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je upravo objavio rezultate za svoj treći fiskalni kvartal završno s 31. prosincem 2017. godine. Prihod je iznosio 12,9 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 6,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine te porast od deset posto u usporedbi s drugim fiskalnim kvartalom financijske 2017/18. Lenovo je nastavio s poboljšanjem rezultata na području osobnih računala i pametnih uređaja (PCSD) te poslovanja Data Center Group (DCG). Mobile Business Group (MBG) ostvario je kvartalne rezultate sukladne očekivanjima. Lenovo je u ovom kvartalu ostvario snažan rast prihoda prije oporezivanja koji je porastao na 150 milijuna američkih dolara, što je četverostruki rast u usporedbi s prethodnim kvartalom te gotovo 50 postotni skok u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. 


Menadžment tvrtke Lenovo pripisao je ovakvu izvedbu provedbi svoje “strategije u tri vala”, koja naglašava liderstvo u svojim temeljnim segmentima poslovanja, rast u ključnim segmentima te investicije u nove tehnologije. Tijekom kvartala Lenovo je ostvario rast prodaje na području osobnih računala, dobre rezultate na području podatkovnih centara i mobile poslovanju, snažan zamah na područjima u razvoju, uključujući tehnologije uređaji plus cloud te infrastruktura plus cloud.

LenovoEMEAEnterpriseBriefingCenter21 web

„Lenovo se ubrzano transformira kako bi postao lider u svakom području svog poslovanja. Nastavljamo ostvarivati značajna poboljšanja i snažnu izvedbu u nekim od najuzbudljivijih tržišnih sektora, pametnim uređajima te podatkovnim centrima. Prihod, marže, dobit, inovacije, izvedba i korisničko iskustvo nastavili su sa zamahom ostvarenim tijekom prethodnog kvartala, a ovi rezultati potvrđuju strategiju transformacije koju provodimo,“ izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i  CEO tvrtke Lenovo.

YangYuanqing web

Poslovanje vezano uz osobna računala i pametne uređaje (PCSD) nastavlja sa snažnom izvedbom u trećem kvartalu. Lenovo je u ovoj jedinici ostvario dobar zamah, dok znakovi ukupnog svjetskog tržišta pokazuju trend rasta. Brojevi u industriji u ovom kvartalu na razini su očekivanih, potvrđujući vjerovanje tvrtke Lenovo vezano uz korištenje pogodnosti razvoja prilika za veliki rast u ovom tržišnom segmentu. Tijekom kvartala tvrtka je poboljšala svoj zamah na području novih tehnologija, uključujući proširenu stvarnost (AR) i virtualnu stvarnost (VR). AR uređaj Star Wars: Jedi Challenges u partnerstvu s tvrtkom Disney potvrđuje status tvrtke kao nadolazećeg lidera na području VR/AR-a.

Data Center Group (DCG) tvrtke Lenovo nastavlja svoju transformaciju, pri čemu ne samo da ispunjava svoje obaveze treću godinu za redom već  ostvaruje najviši prihod  u posljednje dvije godine. Ovaj napredak potaknut je konzistentnim zamahom u svim segmentima i zemljopisnim područjima.

Mobile Business Group (MBG) tvrtke Lenovo poslovao je u skladu s očekivanjima za kvartal unatoč tome da se industrija suočava s velikim konkurentnim izazovima. Kao što je tvrtka prethodno naznačila, potreban je dugoročni uvid u ovo poslovanje te vjeruje kako je postavljena prava strategija za ostvarivanje kratkoročnog unaprjeđenja i dugoročnog održivog rasta. Latinska Amerika ostaje čvrsta točka rastući više od tržišta za gotovo 30 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine

Bruto dobit tvrtke povećala se za 9,8 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine na 1,8 milijardi američkih dolara, što ujedno predstavlja poboljšanje od 8,6 posto u usporedbi s prethodnim kvartalom. Bruto marža iznosila je 13,5 posto, neznatan porast u usporedbi s prethodnom godinom. Operativna dobit povećala se za 114 milijuna američkih dolara u usporedni s prethodnim kvartalom. Osnovni gubitak po dionici iznosio je 2,53 američka centa odnosno 19,72 hongkonških centi, što je rezultat jednokratne bezgotovinske porezne pristojbe u iznosu od 400 milijuna američkih dolara. Ovo je rezultat ponovnog mjerenja (američke) odgođene porezne imovine  nakon nedavno donesene reforme porezne legislative u SAD-u. Imajući ovo u vidu, tvrtka vjeruje kako niža porezna stopa može tijekom vremena donijeti pogodnosti poslovanja u SAD-u.  

Pročitano 538 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja