Prijenosno računalo Lenovo Ideapad Yoga 920

Prijenosno računalo Lenovo Ideapad Yoga 920

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 28 Veljača 2018 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 28. veljače 2018.       

Lenovo Ideapad Yoga 920

Najmoćnije i najpoželjnije prijenosno računalo 2/1 današnjice

Možda zvuči pretenciozno, no, u proteklih nekoliko dana druženja s Yogom 920, sami smo se uvjerili da se radio o definitivno jednim od najpoželjnijih prijenosnika današnjice. Odgovori se nameću sami po sebi. Kako od dizajna i prvog dodira, a dojam sjajno potkrijepljuju brojke.


 Yoga 920 4

Za početak, Yoga 920 u brojkama. Ugrađeni je moćan, ali štedljiv procesor i7 najnovije generacije – 8550u, tu je 16GB DDR4 2400 RAM memorije, a brzi SSD od 512GB će biti dovoljan i zahtjevnijim korisnicima za rad u pokretu. Navedeno omogućava gotovo trenutno paljenje i gašenje sustava što oduvijek očekujemo od računala. Yoga 920 dolazi sa zaslonom osjetljivim na dodir, veličine 13.9 inča UHD rezolucije, to jest 3840x2160 piksela.

Yoga 920 6

Ne treba posebno naglašavati da uređaj dolazi i s Windows 10 Home operativnim sustavom, a uz instalirane i korisne Lenovo aplikacije. Sve navedeno omogućavaju rad, ne samo u uredskim aplikacijama, već i u onim zahtjevnijim, nazovimo ih profesionalnim aplikacijama, poput animacija, obrade audia i videa, pri izradi velikih baza podataka, kao i razvoju aplikacija. Ipak, uz snagu računala, Yoga 920 se ističe dizajnom i funkcionalnošću. Dolazi sa super tankim kučištem, a zbog metalne konstrukcije Yoga 920 je teška 1.4kg, što zapravo i nije puno.

Yoga 920 2

Kvaliteta izrade

O kvaliteti konstrukcije i izrade, ne treba puno trošiti riječi, jer nam se čini da jednostavno ne može bolje. Osjet korištenja je poput vrhunskog stroja, automobila, jednostavno neuporedivo s uobičajenim prijenosnicima, a čak i oni, mnogima najpoznatiji prijenosnici, u usporedbi s Yogom 920 izgledaju poput igračke.

Yoga 920 5

 

 Ergonomija i mogućnosti

Osvjetljena tipkovnica je odlične kvalitete, a nakon dugo vremena imamo i sjajan touchpad za ugodan i precizan rad. Iako izgledom malena, Yoga 920 pruža i odličan zvuk, za što su zaslužni JBL zvučnici s Dolby Atmos tehnologijom. Što se tiče priključaka, pristup je u mnogočemu asketski, imamo 1 USB 3.0, te 2 USB-a tipa C uz koje je moguće punjenje te korištenje Thunderbolt tehnologije i display porta.

 

Yoga 920 9

Yoga 920 10

Kako se uređaj može koristiti i kao tablet, tu je bluetooth olovka koja se čini poput točke na „i“. Naime, i ova aktivna bluetooth olovka je na neki način uređaj. Dolazi sa čak 4096 stupnjeva osjetljivosti dodira, što omogućava iskustvo korištenja papira za skiciranje ili kratkih bilješki. Definitivna preporuka svima koji žele efikasno i ultimativno prijenosno računalo bezvremenskog dizajna i besprijekorne kvalitete i mogućnosti.

Yoga 920 11

 

Pročitano 393 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja