Šesti Combis Technology Day bio je posvećen IT strategiji i naprednim networking rješenjima.

Šesti Combis Technology Day bio je posvećen IT strategiji i naprednim networking rješenjima.

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 01 Ožujak 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 01. ožujka 2018.     

IT menadžerima u Hrvatskoj sve važnija

povezanost IT-a i poslovanja

Šesti Combis Technology Day bio je posvećen IT strategiji i naprednim networking rješenjima.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combisu suradnji s partnerom, tvrtkom Cisco, organizirao je šesti po redu Combis Technology Day, koji je bio prožet top IT rješenjima, uslugama i tehnologijama. Combis već šestu godinu zaredom predstavlja novitete u IT-u, a ove godine naglasak je bio na digitalizaciji poslovanja i poslovnom razvoju uz pomoć IT-a. Combis je, već tradicionalno, proveo istraživanja pred ovogodišnje događanje, ovog puta na temu planiranih i realiziranih poslovnih ciljeva, ali i ulaganja u IT projekte tijekom 2017. 


Prema ovogodišnjim rezultatima istraživanja sudionici su u 2017. bili fokusirani na realizaciju strateških poslovnih ciljeva poput unapređenja/redizajna poslovnih procesa, razvoja novih proizvoda i usluga te digitalne transformacije poslovanja, jačanja povezanosti između IT-a i poslovanja te smanjenja IT troškova. Uspoređujući ovogodišnje rezultate realiziranih strateških poslovnih ciljeva u 2017. s planiranima,  razvidno je kako u nekim dijelovima istraživanja realizirano ne odstupa od planiranog, kao primjerice  unapređenje/redizajn poslovnih procesa (plan 51% vs realizacija 49%) i smanjenja IT troškova (plan 31,7% vs realizacija 31,6%) dok je očito razvoj novih proizvoda i usluga te digitalne transformacije poslovanja (plan 41,5% vs realizacija 35,7%) ustuknuo pred jačanjem povezanosti između IT-a i poslovanja (plan 24,4% vs realizacija 34,7%).

"Naši korisnici bili su dosljedni svojim ciljevima iz 2017. i većim dijelom su se pridržavali svojih planova, no vidljivo je jačanje povezanosti između IT-a i poslovanja, odnosno određena poslovna prilagodba tržišnom okruženju. Kompanije postaju sve svjesnije kako se njihovi strateški ciljevi ostvaruju upravo kroz IT, a digitalizacija je postala zajednički nazivnik za sva poslovna unaprjeđenja", komentirala je Tatjana Peček,  poslovna konzultantica u Combisu.

Peček je istaknula kako se Combis konstantno prilagođava potrebama tržišta i svojih korisnika, zbog čega je u proteklom razdoblju radio na jačanju ICT konzalting ekspertize, na kreiranju inovativnih digitalnih produkata, kao i na vlastitom digitalnom razvoju. Na Combis Technology Dayu prezentirane su i teme poput osiguravanja najboljeg korisničkog iskustva bez obzira na geografsku lokaciju korisnika uz pomoć virtualizacije, primjena Combisove Big Data platforme 'Husky' za potrebe digitalnog marketinga u financijskoj industriji. Također, predstavljena je i revolucija u dizajnu lokalnih mreža kroz novu generaciju SD-Access rješenja, kao i sve inovacije u kolaboraciji koje donosi korištenje Cisco Spark rješenja. Kako su networking rješenja neizostavna ICT tema, Combis je nedavno osvježio svoju ponudu upravo mrežama nove generacije.

"Digitalizacija u poslovanju osnovni je pokretač poslovne transformacije i preduvjet konkurentnosti. Bez obzira na vrstu industrije, najuspješnije kompanije imaju nešto zajedničko - modernu i automatiziranu IP mrežnu infrastrukturu. Jako mi je drago što smo i na networking.combis.hr i na Combis Technology Dayu imali priliku predstaviti iznimnu ekspertizu koju posjedujemo u području networking rješenja i usluga, ali i svjetskog tehnološkog lidera - kompanije Cisco", istaknuo je Domagoj Pehar, direktor sadržaja Combis Technology Daya.

Pročitano 370 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja