Bultaco predstavio inovativne modele električnih bicikala

Bultaco predstavio inovativne modele električnih bicikala

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 14. svibnja 2018.

Bultaco predstavio inovativne modele električnih bicikala

Legendarni španjolski proizvođač predstavio je svoju liniju električnih bicikala Brinco i Albero koji se u Hrvatskoj mogu kupiti uz poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Iako vrlo vjerojatno niste znali, kompanija Bultaco je već legendarni španjolski proizvođač motocikala. Stoga nam je zaista bilo izazovno prisustvovati predstavljanju modela električnih bicikala, 11. svibnja, na prostorima Zagreb Campa. Tvrtka Electric Motions, kao zastupnik Bultaca za Hrvatsku i Sloveniju, prilično se potrudio podijeliti informacije i znanje o kompaniji. A obzirom na demonstraciju, to jest, mogućnost probne vožnje, prisutni novinari iz Slovenije i Hrvatske, su svakako bili i više nego zadovoljni viđenim.


Modeli Brinco i Albero namijenjeni su svima koji uživaju u slobodi vožnje uz vjetar u kosi, a naravno, to se ne odnosi samo na one koji je još imaju. Inače, obzirom da se radi o svojevrsnim hibridima motocikla i bicikla, stručno se koristi termin „moto – bike“, iako, nama u IT medijima, odgovara i termin „uređaj“. Prateći svjetske trendove, Bultaco je električne bicikle počeo proizvoditi 2014, a od 2017. su putem tvrtke Electric Motions prisutni i na hrvatskom i slovenskom tržištu.

Bultaco web0006

Foto: ©Božidar Žitnik/Novi milenij

U Hrvatskoj su Bultaco proizvodi kategorizirani kao energetski učinkovita vozila. Iz tog razloga, pri kupnji je moguće iskoristiti poticaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 20.000 kn za fizičke osobe, odnosno do 40% iznosa, a uskoro će biti raspisan i poziv za pravne osobe. Iako, prema neslužbenim informacijama, odaziv je bio veći od 200%, tako da niti sve prijave, očito neće biti u konačnici i realizirane. Naravno, smatramo da pri takvim poticajima ne bi smjelo biti ograničenje broja potencijalnih korisnika, kako bi svi stanovnici imali jednaku priliku postati vlasnicima energetski učinkovitih vozila.

Bultaco web0002

Foto: ©Božidar Žitnik/Novi milenij

Konkretno, predstavljeni su Bultaco modeli inovativnih vozila – električni bicikli Brinco i Albero. Bultaco električni bicikli su fuzija motocikla i bicikla pa ih najbolje opisuje termin moto – bike. Omogućavaju vam da ih pokrećete pedaliranjem, ali i da ubacite u višu brzinu koristeći način pokretanja uz pomoć motora koji napaja punjiva baterija. Ovisno o modelu, varira i doseg vožnje, a postoji i nekoliko načina vožnje, ovisno o tome vozite li se gradom, uživate u prirodi ili preferirate sportsku vožnju.

Bultaco web0004

Foto: ©Božidar Žitnik/Novi milenij

Bultaco Brinco predstavlja sve dobro poznate vrijednosti branda prilagođene novim zahtjevima 21. stoljeća – strast, želju za inovacijom i natjecateljski duh. S Brincom je rođen novi pionirski koncept tvrtke - električni bicikl, odnosno moto - bike. Uz 100% električni pogon, izravno kontroliranje gasa i iskustvo samostalnog pedaliranja dobit ćete fantastičnu dozu adrenalina baš svaki put! Danas imate priliku isprobati Brinco R i Brinco RB modele te Albero 4.5, model namijenjen za gradsku vožnju.

Bultaco web0005

Foto: ©Božidar Žitnik/Novi milenij

„Kad pogledate Bultaco vozila, već na prvi pogled ćete uočiti da ne ulaze niti u jednu kategoriju postojećih grupa vozila na dva kotača. Od motocikla su naslijedili motor (u ovom slučaju električni) kontroliran ručicom gasa, snagu, okretni moment i brzinu, dok su od bicikla preuzeli pokretanje putem pedala, lakoću i okretnost. Na taj način nastao je hibrid s novim nazivom moto – bike. Obzirom na vrhunski dizajn i vozna svojstva te na ekološku prihvatljivost, riječ je o proizvodima koji se odlično uklapaju u životni stil koji uključuje puno boravka u prirodi i avanturistički duh, ali će ih voljeti i svi oni koji vole izbjeći gradske prometne gužve vozeći se na dva kotača,“ komentirao je Darko Tukulj, vlasnik i direktor Electric Motionsa, zastupnika Bultaca za Hrvatsku i Sloveniju.

 Bultaco web0007

Foto: ©Božidar Žitnik/Novi milenij

Bultaco električni bicikli su ekološka vozila koja čuvaju okoliš, odnosno ne zagađuju ga i uklapaju se u životni stav većine biciklista, ali i motociklista, da je važno biti u skladu s prirodom i ne nanositi štetu okolišu. Uz električni bicikl moguće je bezbrižno uživati u prirodi, a pritom imati jednak osjećaj adrenalina, slobode i pustolovine kao i kada vozite motocikl. Uz to, ekološka vozila se isplate i trend su već danas, a pogotovo u budućnosti: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pripremio je poticaje za hrvatske građane koji nabavljaju eko vozila, a uskoro će biti raspisan i poziv za pravne osobe pa, uz užitak u vožnji, eko električno vozilo donosi i uštede prilikom kupnje. U Hrvatskoj i Sloveniji Bultaco električne moto – bikeove moguće je kupiti putem ovlaštenog uvoznika, tvrtke Electric Motions. Svakako treba napomenuti da ćemo u našoj slijedećoj emisiji Novi milenij, emitirati ekskluzivni video sa samog događanja.

Bultaco web0008

 

 Foto: ©Božidar Žitnik/Novi milenij

Pročitano 340 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja