Microsoft omogućuje developerima izradu još inteligentnijih aplikacija

Microsoft omogućuje developerima izradu još inteligentnijih aplikacija

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 08 Svibanj 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Redmond, Washington, USA, 07. svibnja 2018.

Microsoft omogućuje developerima izradu još inteligentnijih aplikacija

Microsoft najavljuje nove razvojne značajke platforme Microsoft 365

Na Microsoftovoj godišnjoj konferenciji developera Microsoft Build 2018, Microsoft je pozvao developere da prihvate Microsoft 365 kao bogatu razvojnu platformu. Microsoft 365 objedinjuje Office 365, Windows 10 i Enterprise Mobility + Security, čime donosi potpuno, inteligentno i sigurno rješenje za bolji rad. Najveća svjetska produktivna platforma ključni je dio inteligentnog razvoja te omogućuje developerima pristup Microsoftovim klijentima u svim smjerovima i na svim uređajima. „Microsoft 365 je ono što nam omogućuje da radimo najbolje što možemo,“ rekao je Joe Belfiore, korporativni potpredsjednik Microsofta. „Uz 135 milijuna komercijalnih aktivnih korisnika Office 365 mjesečno i gotovo 700 milijuna Windows 10 povezanih uređaja, Microsoft 365 pomaže developerima doznati kako i gdje ljudi rade.“


Nove mogućnosti za developere uz Microsoft 365

Na konferenciji Microsoft Build, Microsoft najavljuje nove mogućnosti koje će developerima pomoći stvoriti pametnije korisničke radne modele, uključujući alate koji će im dati fleksibilnost dizajniranja u jezicima i okvirima vlastitog izbora. Microsoft 365, u kombinaciji s Microsoft Graph, osnažuje developere u razvoju inteligentnih aplikacija. Novi alati uključuju:

Nova, ažurirana aplikacijska programska sučelja (API) Microsoft Teams u Microsoft Graph te podrška za organizacijski-specifične aplikacije u Teams – omogućuju developerima razvoj prilagođenih, inteligentnih iskustava temeljenim na jedinstvenim potrebama tvrtke ili industrije. Tvrtke također mogu objavljivati prilagođene aplikacije u Teams app store. Developeri u svojim projektima mogu koristiti moderne, skriptne frameworke kao što je React, kako bi unutar SharePoint stranica dodali više organizacijskih značajki.

Ažuriranja sustava Fluent Design System, koja će developerima omogućiti da uz pomoć nadograđenog Microsoftovog dizajnerskog jezika razviju stvarna, duboko dojmljiva iskustva. Svaka organizacija sada može proizvesti izvrsno rješenje koje će njenim klijentima omogućiti bolju produktivnost.

Uz UWP XAML Islands, developeri imaju pristup sposobnijim, fleksibilnijim i snažnijim kontrolama XAML bez obzira koji UI koriste – Windows Forms, WPF ili nativni Win32.

.NET Core 3.0, developerima omogućuje korištenje najnovije verzije .NET i pokretanje vlastite aplikacije u samostalnom .NET okruženju, kako bi mogli izraditi fantastične aplikacije koje neće utjecati na njihovu širu organizacijsku infrastrukturu.

MSIX, potpuno rješenje formata paketa koje omogućuje jednostavnu konverziju velikih kataloga aplikacija. Nasljeđuje sve odlične značajke formata UWP, uključujući i pouzdanu, robusnu instalaciju i ažuriranje, kao i upravljani sigurnosni model te podršku za enterprise management i Microsoft Store.

Nove custom funkcije Azure Machine Learning i JavaScript, developerima i organizacijama omogućuju stvaranje vlastitih snažnih dodataka Excel katalogu formula.

Windows Machine Learning, nova platforma koja developerima omogućuje jednostavan razvoj modela strojnog učenja u inteligentnom oblaku te nakon toga high performance offline implementaciju na PC platformi.

 

scott guthrie executive vice president

 

Nova iskustva Microsoft 365 omogućuju veću produktivnost

Microsoft predstavlja set tehnologija koje će omogućiti mobilniji rad, uključujući još bolje Windows iskustvo na različitim uređajima i platformama, kao i bolju povezanost između iskustava na aplikacijama i webu. Nova iskustva uključuju:

-        Nov način povezivanja telefona s Windows 10 računalom, koji omogućuje trenutan pristup porukama, fotografijama i obavijestima. Zamislite da jednim jednostavnim potezom „drag and drop“ možete povući fotografije s telefona u dokument na računalu – bez vađenja telefona iz džepa. Ovo novo iskustvo kreće uskoro u Windows Insider Programu.

-        Microsoft Launcher app na Androidu podržati će korporativne korisnike i uključiti otkrivanje poslovnih aplikacija te IT savjetovanje o konfiguraciji. Aplikacija Microsoft Launcher podržavati će Timeline za pokretanje aplikacija na različitim platformama i uređajima.

-        Na uređajima iPhone ili iPad, Microsoft Edge pregledavanja bit će uključena u Timeline na Windows 10 računalu. Sada će, uz Microsoft Edge, korisnici imati pristup Timelineu na iPhoneu.

-        Microsoft će svakom developeru omogućiti pristup i kontakt s novim korisnicima uz Sets, jednostavniji način organizacije informacije i povratak na ono što je radio ranije. Uz Sets, sve što treba biti zajedno ostaje zajedno, čime je pojednostavljeno u ubrzano stvaranje i veća produktivnost. Za developere, UWP će biti podržan u Sets od samog početka, što će im pomoći zadržati korisnike.

-        Adaptive Cards sada su podržane unutar Microsoft 365, što developerima pruža mogućnost da izrade bogat, interaktivan sadržaj u porukama koje dolaze iz aplikacija, botova ili servisa unutar aplikacija Teams i Outlook. Rezultat je da korisnici mogu odobriti izvještaje o troškovima ili komentirati problem u GitHubu izravno kroz Teams chat, pa čak i izravno u e-mailu plaćati račune.

amanda

 

Microsoft 365 je sveobuhvatna razvojna platforma – uz olovku, tintu, mobilne uređaje, oblak i developerske alate - sve s prožetom inteligencijom, pružajući klijentima jednostavnost i pojednostavljujući razvoj.

Pročitano 359 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja