New Banking Vision konferencija okupila vodeće stručnjake iz bankarske, payment i IT industrije

New Banking Vision konferencija okupila vodeće stručnjake iz bankarske, payment i IT industrije

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 17 Listopad 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, Seul, 16. listopada 2018. 

 

New Banking Vision konferencija okupila vodeće stručnjake iz bankarske, payment i IT industrije

  • Konferencija je privukla predstavnike bankarske, payment i IT industrije iz Hrvatske i okolnih zemalja, a glavne teme o kojima se raspravljalo bile su digitalna transformacija, tehnološki trendovi u bankarskoj i payment industriji te nadolazeća PSD2 regulativa.
  • Asseco SEE je najavio da se pridružuje Programu podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 (NISP) s ciljem olakšanja provedbe PSD2 
  • Na konferenciji su sudjelovale i Fintech tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Belgije i Izraela, a za FinTecha dana proglašena je hrvatska tvrtka Erato

Na konferenciji New Banking Vision održanoju Zagrebu, 16. listopada, vodeći stručnjaci iz bankarske i payment industrije prenijeli su svoju viziju budućnosti, govorili o nadolazećim tehnološkim trendovima u bankarstvu i industriji plaćanja te novostima u PSD2 regulativi. Konferencija u organizaciji tvrtki Asseco SEE i Payten okupila je predstavnike bankarske, paymenti IT industrijevećinom iz Hrvatske i Slovenije, ali i iz Poljske, Srbije I drugih europskih zemalja. Na konferenciji su i FinTech tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Belgije i Izraela predstavile svoja inovativna rješenja za financijsku industriju, a za Fintecha dana proglašena je hrvatska tvrtka Erato za svoje chatbot rješenje temeljeno na NLP/NLU tehnologiji.

 

Igor Gržalja, predsjednik uprave Asseco SEE Hrvatska, na konferenciji je najavio da se Asseco SEE pridružuje Programu podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 (NISP) s ciljem pružanja pomoći bankama vezano uz provedbu i usklađivanje sa svim bitnim zahtjevima PSD2. Program podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 – NISP podupire provedbu, testiranje i certifikaciju okvira Berlin Group NextGenPSD2 Framework. Primarna svrha programa je postizanje promptne usklađenosti sa svim bitnim regulatornim i organizacijskim zahtjevima PSD2 i dodatnim zahtjevima Europskog nadzornog tijela za bankarstvo (EBA).

 

Igor Grzalja Predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska

 

Piotr Widacki, direktor i voditelj digitalne transformacije banke BNP Paribas iz Poljske na konferenciji je govorio o najboljoj praksi planiranja, upravljanja i komuniciranja digitalne transformacije, ključnim ciljevima koje digitalna transformacija unutar banaka treba ostvariti te istaknuo ključne faktore za uspjeh banke u provođenju digitalne transformacije i područja rizika.  

Wijnand Machielse, Direktor europskih tržišta SRC Security Research & Consulting GmbH te predstavnik njemačke bankarske industrije u nekoliko internacionalnih i europskih inicijativa za standardizaciju plaćanja govorio o nadolazećoj PSD2 regulativi te istaknuo ulogu PSD2 i pristupe koje banke pri tome mogu zauzeti te se osvrnuo na stanje u Hrvatskoj vezano uz provedbu regulative. Nakon svoje prezentacije odgovarao je na brojna pitanja iz publike.   

 

Piotr Widacki Managing Director BNP Paribas

                            

U drugom dijelu konferencije, u paralelnim dvoranama, održane su prezentacije na temu aktualnih trendova i tehnoloških rješenja u području bankarstva, industrije plaćanja i nadolazeće PSD2 regulative. Raspravljalo se o temama kako ostvariti što bolje korisničko iskustvo putem digitalnih kanala, modernizaciji poslovnica, primjeni agilepristupa u bankarstvu, sigurnosti i zaštiti od frauda, e-commerce sigurnosti u oblaku, naprednim rješenjima za sigurnost bankomata te drugačijem pristupu mobilnom plaćanju. 

Na kraju konferencije održan je i okrugli stol na temu „Kako vaša digitalna transformacija može biti ne samo uspješna nego i jedinstvena?“ na kojem su predstavnici vodećih banaka u Hrvatskoj razgovarali o procesima i učincima digitalizacije postojećih te razvoju novih usluga, utjecaju digitalizacije na komunikaciju i odnos s korisnicima. Komentirali su promjenu ponašanja korisnika te svojevrsnu transformaciju kroz koju trenutno prolaze bankomati.

 

Okrugli stol predstavnici vodecih banaka u Hrvatskoj

 

Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska istaknuo je: „Cilj konferencije bio je potaknuti sve sudionike na razmišljanje izvan sadašnjih granica o tehnologijama i rješenjima kako bi mogli unaprijediti svoje poslovanje i kreirati usluge bankarstva budućnosti. Posebno smo se osvrnuli i na provedbu PSD2 regulative te činjenicu da smo prvi dobavljač koji se pridružio Programu podrške pri provedbi direktive NextGenPSD2 (NISP) kako bismo još više mogli pomoći bankama vezano uz provedbu i usklađivanje sa svim bitnim zahtjevima PSD2.“

 

Ivan Busic clan Uprave Payten

„Kroz prezentacije, studije slučaja i okrugli stol čuli smo brojne primjere jedinstvene digitalne transformacije, budućnosti primjene naprednih tehnologija u području financijske industrije te promjenama koje su pred nama te smo svi zajedno dobili detaljniji uvid u viziju i trendove razvoja financijske industrije“, dodao je Ivan Bušić, član Uprave tvrtke Payten Hrvatska. 

Platinum sponzor New Banking Vision konferencije u Hrvatskoj bio je Diebold Nixdorf, a sponzor Microblink. Više informacija o konferenciji možete pronaći na: http://nbv.asseco.com/croatia/

Pročitano 151 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja