Dosad neviđeno dizajnersko rješenje, ThinQ AI te procesor Alpha 9 Gen 2

Dosad neviđeno dizajnersko rješenje, ThinQ AI te procesor Alpha 9 Gen 2

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 08 Siječanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb/Las Vegas, 07. siječnja 2019.  

LG-ev televizor budućnosti – prvi OLED TV na svijetu sa zaslonom na izvlačenje

Dosad neviđeno dizajnersko rješenje, ThinQ AI te procesor Alpha 9 Gen 2

za posve nov način gledanja televizije

LG Electronics (LG) na sajmu CES 2019 ponosno predstavlja novu generaciju televizora s prvim OLED TV-om na svijetu koji ima zaslon na izvlačenje. LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) redefinira izgled televizora zahvaljujući svojoj promjenjivoj formi koju omogućava OLED tehnologija. Ovaj proizvod je daleko više od demonstracije tvrtkine inženjerske snage: odlikuje se nevjerojatnom kvalitetom prikaza slike i zvuka te oblikom koji korisnicima pruža neograničene mogućnosti oblikovanja savršenog prostora za gledanje u svom domu.

U posljednje vrijeme veličine televizorskih zaslona i njihova razlučivost stalno se povećavaju kao posljedica zahtjeva korisnika za što boljim doživljajem i iskustvom gledanja. To je rezultiralo ogromnim crnim pravokutnikom koji dominira prostorijom kad je uređaj ugašen. U nastojanju da veliki televizori postanu manje upadljivi, proizvođači se natječu kako bi stvorili još tanje zaslone i što nenametljiviji dizajn. Prethodnim modelom LG SIGNATURE OLED TV W, LG je napustio tradicionalni koncept izgleda televizora stavljajući naglasak na sâm zaslon.

LG OLED TV R Full 02

Poznat još i pod nazivom Wallpaper TV, ovaj televizor dokaz je da performanse, suptilnost i ljepota itekako mogu ići zajedno. Najnoviji napori LG-a otišli su i korak dalje jer je kompanija sad proizvela TV sa zaslonom za koji se čini da se „čarolijom“ pojavljuje i nestaje, iako je riječ o revolucionarnoj inovaciji koja tek na prvi pogled prkosi logici. Oznaka „R“ u LG SIGNATURE OLED TV R znači stvaranje revolucije u kućnoj zabavi te redefiniranju prostora zahvaljujući njegovoj sposobnosti podizanja, odnosno izvlačenja jednostavnim pritiskom gumba.

LG OLED TV R Product 02

OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje potpuna je novost na tržištu koja pruža više mogućnosti od uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid te koja korisnicima omogućava da organiziraju prostor u svom domu tako da televizor ne bude cijelo vrijeme u središtu pažnje. Zahvaljujući zaslonu modela LG SIGNATURE OLED TV R koji se može izvlačiti, korisnici imaju na raspolaganju tri opcije za gledanje – Full View, Line View i Zero View – a one im omogućavaju gledanje televizije kakvo nije bilo moguće prije razvoja OLED tehnologije.

LG OLED TV R Line 02

 

Opcija Full View pruža iskustvo gledanja na velikom zaslonu, otkrivajući puni raspon kontrasta, dubinu slike te realističan prikaz koji su postali sinonimi za sve LG-eve televizore. Izvanredna kvaliteta slike i zvuka koje pokreće LG-eva druga generacija inteligentnog procesora α (Alpha) 9 i algoritam tzv. dubinskog učenja svrstavaju ovaj nevjerojatni televizor u zasebnu kategoriju. Uz to, korisnici mogu koristiti glasovne naredbe zahvaljujući usluzi Amazon Alexa, novom dodatku liniji LG-evih AI televizora za 2019. godinu, a tu je i podrška za Apple AirPlay 2 te HomeKit. Uz podršku za AirPlay 2 korisnici mogu jednostavno pregledavati videozapise sa servisa iTunes i drugih video aplikacija te izravno s Appleovih uređaja slušati glazbu i gledati fotografije na ovom inovativnom LG-evom televizoru. Uz to, s podrškom za Apple HomeKit, korisnici će moći upravljati ovim televizorom koristeći aplikaciju Home ili postavljajući pitanje Siri.

LG OLED TV R Product 01

Opcija Line View omogućava djelomično izvlačenje zaslona televizora LG SIGNATURE OLED TV R, omogućujući izvršavanje specifičnih zadataka koji ne zahtijevaju prikaz na cijelom zaslonu. S ovom opcijom, korisnici mogu birati između značajki kao što su Clock, Frame, Mood, Music i Home Dashboard. Pokretanjem značajke Clock u trenu se može provjeriti točno vrijeme te vremenska prognoza, dok se korištenjem značajke Frame može uživati u pregledavanju fotografija s pametnog telefona. Tu je i značajka Mood za stvaranje opuštene atmosfere. Pri korištenju opcije Zero View, cijeli 65-inčni zaslon se nalazi u postolju televizora te nije vidljiv. Čak i u tom slučaju, korisnici mogu uživati u glazbi i drugim audio sadržajima reproduciranim iz 4,2-kanalnog Dolby Atmos audio sustava snage 100 W. Karakteristike premium linije jasno su vidljive na cijeloj jedinici, od kućišta izrađenog od brušenog aluminija do kvalitetnog poklopca zvučnika s vunenom oblogom koji je dizajnirala danska tvrtka Kvadrat.

LG OLED TV R Booth 03

Tijekom sajma CES 2019 od 8. do 11. siječnja, posjetitelji LG-evog štanda (LVCC Central Hall # 11100) moći će iz prve ruke vidjeti novi model LG SIGNATURE OLED TV R.

Pročitano 515 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja