Softnet prvi u Hrvatskoj direktno povezuje korisnike s DE-CIX-om u New Yorku

Softnet prvi u Hrvatskoj direktno povezuje korisnike s DE-CIX-om u New Yorku

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 07. siječnja 2019.  

VEZA DO VODEĆE SVJETSKE INTERKONEKCIJSKE PLATFORME

Softnet prvi u Hrvatskoj direktno povezuje korisnike s DE-CIX-om u New Yorku

Tvrtka Softnet prva je u Hrvatskoj svojim korisnicima omogućila direktnu vezu s vodećom svjetskom platformom za razmjenu internetskog prometa DE-CIX New York koja je povezana s više od 400 operatera, većinom iz Sjeverne i Južne Amerike. Zahvaljujući tom čvoru, domaće tvrtke pristupat će resursima tih operatera neposredno i postizati znatno bržu internetsku povezanost. Takva napredna usluga posebno je važna tvrtkama iz financijske industrije i onima koji će američki čvor koristiti za svoje VPN veze, poručuje Andrej Boštjančič, direktor Softneta.

 

Kvalitetna interkonekcijska platforma nužna je za stalan, brz i siguran protok podataka, a to zajedno čini osnovu za digitalnu budućnost svake tvrtke. Ponosni smo da prvi na tržištu nudimo direktnu poveznicu s čvorom na drugoj strani Atlantika. Naša najnovija usluga upotpunjuje postojeći portfelj Softneta za integrirane telekom usluge – ističe A. Boštjančič. U Europi je najvažnija interkonekcijska platforma DE-CIX Frankfurt, na kojoj je Softnet prisutan više od 15 godina, a ujedno je prisutan i na najvažnijem čvoru u Aziji HK-IX u Hong Kongu koji je iznimno važan zbog direktnih veza s operaterima u Aziji.

Andrej Bostjancic direktor Softnet foto Barbara Reya 1

 

DE-CIX je osnovan u Frankfurtu 1995. godine i danas je vodeća svjetska interkonekcijska platforma koja upravlja sa šest terabita prometa u sekundi i čvorištima u Europi, Bliskom Istoku, Sjevernoj Americi i Indiji.

Internet exchange (IX) je tehnička funkcionalnost koja omogućuje interkonekciju i razmjenu internetskog prometa između više nezavisnih autonomnih sustava. IX omogućuje pružateljima internet usluga (ISP-ovima), mrežama za isporučivanje sadržaja (CDN-ovima) i drugim pružateljima mrežnih usluga izravno povezivanje, s međusobnim peeringom za izmjenuprometa.

Pročitano 310 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja