Vijesti 877

 

06. travnja, 2020. | Zagreb 

Huawei: Umjetna inteligencija omogućava šest puta bržu dijagnostiku koronavirusa 

Huawei Cloud i umjetna inteligencija, zajedno s 5G mrežom, pomažu u borbi s koronavirusom diljem svijeta. Njihova se rješenja danas primjenjuju u više od 100 bolnica, a u najteže vrijeme omogućili su obiteljima oboljelih video-posjete 

 

Na online konferenciji pod nazivom „Suzbijanje COVID-19 uz pomoć tehnologije“, Huawei je predstavio tehnološka rješenja koja su značajno pomogla u prevenciji većeg širenja koronavirusa u Kini. Uspjeh je postignut zahvaljujući korištenju kombinacije tehnologija koje razvija Huawei, a to su 5G mreža, Huawei Cloud te umjetna inteligencija. Kombinacija tih tehnologija omogućava lakšu, bržu i efikasniju dijagnostiku te komunikaciju s ekspertima diljem zemlje i svijeta.


U malo više od mjesec dana od prvog slučaja koronavirusa, Huawei Cloud pogonjen umjetnom inteligencijom implementiran je u 20 bolnica diljem Kine, a zbog zapaženog uspjeha Huawei Cloud danas koristi više od 100 bolnica diljem svijeta. Primjena umjetne inteligencije pokazala se presudnom u brzom dijagnosticiranju bolesti čime je ne samo omogućena obrada više osoba, već su dodatno rasterećeni liječnici. Huaweijeva tehnologija umjetne inteligencije omogućila je čak šest puta brže dijagnosticiranje virusa u odnosu na vrijeme koje je uz uobičajene metode potrebno liječnicima. Konkretno, liječniku je potrebno 12 minuta za dijagnostiku te dvije minute za pisanje nalaza, a upotrebom umjetne inteligencije dijagnoza je gotova u samo 10 sekundi, nakon čega je potrebna i dvominutna potvrda liječnika, te izrada nalaza za kojeg umjetnoj inteligenciji treba samo 30 sekundi.

 

Nadalje, u kratkom roku uz korištenje umjetne inteligencije kroz više od 10 milijuna simulacija, između 8.506 postojećih lijekova i 160 milijuna molekularnih spojeva pronađeno je pet potencijalnih lijekova. Vrijeme koje bi bilo potrebno liječnicima da naprave ovakvu vrstu istraživanja značajno je duže, a broj oboljelih i umrlih bio bi znatno veći. „U borbi protiv koronavirusa postoje tri ključna rješenja. Prvo je korištenje umjetne inteligencije u zdravstvu, drugo je pokretanje online obrazovanja jer obrazovanje ne smije stati, treće je poslovanje u cloudu kako bi firme u zemlji nastavile s normalnim radom, a posljedice na ekonomiju bile što manje. Sva tri rješenja moguće je primijeniti u državama i regijama diljem svijeta, stoga besplatno nudimo svoje znanje i iskustva onima koji to trebaju. U globalnoj borbi protiv koronavirusa trebamo djelovati zajedno i zaustaviti širenje virusa čim prije. Mi smo uspjeli zahvaljujući Huawei Cloudu i umjetnoj inteligenciji, a rezultate pokazuju i druge zemlje koje su implementirale naš sustav“, izjavio je Deng Tao, predsjednik Huawei Clouda. 

U ključne bolnice u Kini uvedena je i 5G mreža koja je omogućila brzu razmjenu podataka. Pomoću 5G mreže, liječnici su mogli jednostavnije komunicirati s ekspertima diljem zemlje i svijeta, a zahvaljujući tome je stvorena baza podataka o koronavirusu koju danas koriste stručnjaci diljem svijeta. Također, 5G je omogućio povezivanje psihologa koji su pružali savjetovanje pacijentima, ali i posjete bližnjih putem video-posjeta, te medicinskom osoblju koje se u vrijeme vrhunca epidemija nalazilo pod velikim pritiskom.


03. travnja, 2020. | Zagreb 

Zagrebačka banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina 

 • Isplata mirovina iznimno kreće 8. travnja, umjesto 10. travnja.
 • Mole se svi umirovljenici da za isplatu mirovina koriste bankomate.
 • Prva tri dana isplate, 8.-10. travnja radit će većina poslovnica, umirovljenici imaju prednost.
 • U slučaju dolaska u poslovnicu, građani se mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te klijenata međusobno. 

Kako kažu u ZABI, u skladu s razvojem situacije i aktualnim mjerama nadležnih tijela, Zagrebačka banka i poduzima dodatne radnje radi zaštite korisnika, a istovremeno pružanje bankarskih usluga.

Da bi umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, Zagrebačka banka će, u suradnji s državnim tijelima, mirovine za ovaj mjesec isplaćivati već od 8. travnja. Na taj način cilj je smanjivanje istovremenog dolaska većeg broja umirovljenika te pokušati zaštiti njihovo zdravlje. U banci, obzirom na situaciju i povećan oprez, savjetuju umirovljenike da na dan isplate mirovina koriste mogućnost podizanja gotovine s bankomata. Korisno je znati kako je ZABA ukinula naknadu za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj. Korisnicima bi tako trebao biti dodatno olakšan pristup novčanim sredstvima na najbližem bankomatu.


Kako bi novac mogli podići na bankomatu, korisnici trebaju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Umirovljenike koji trebaju dodatne informacije o kartici ili ne posjeduju PIN molimo da kontaktiraju banku na broj 01 3789 620 te zatraže ponovnu dostavu PIN-a. Novi PIN će im biti dostavljen na prijavljenu adresu. Usluge Zabinih bankomata su dostupne 24 sata dnevno na više od 800 lokacija u Hrvatskoj. Lokacije bankomata mogu se pronaći na službenim stranicama Zagrebačke banke: http://www.zaba.hr/home/mapa/Bankomati 

Ipak i u ZABI su svjesni kako mnogi umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge digitalnog bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, te stoga apeliraju da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih. U slučaju da ipak moraju posjetiti poslovnicu, iz ZABE mole klijente da provjere dostupnost najbliže poslovnice na stranicama banke: https://www.zaba.hr/home/o-nama/obavijest-o-privremenim-radnim-vremenima-poslovnica ili na besplatnom telefonu 0800 00 24.  

Prva tri dana isplate, od 8. do 10. travnja, većina poslovnica banke bit će otvorena. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost. Također, kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenike savjetujemo da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to: 

Srijeda, 8. travnja –  prezimena od A do H

Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O

Petak, 10. travnja – prezimena od  P do Ž 

Iznimno za vrijeme isplata mirovina od 8.04. do 10.04. otvaraju se sljedeće, trenutno zatvorene poslovnice: 

 • HUM NA SUTLI, Hum na Sutli 159
 • KONJŠČINA, Drage Božića 1
 • OKUČANI, Ante Starčevića 3
 • VIDOVEC, Trg Sv. Vida 19
 • LEPOGLAVA, Trg kralja Tomislava 1
 • PREGRADA, Ul. Stjepana Radića 14 

Radno vrijeme tih poslovnica  je od 8 – 12h

Zagrebačka banka moli sve ostale klijente da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan. U skladu s mjerama opreza, klijente također mole da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno.  


 

Navedene mjere su svakako pohvalne i potrebne, a osobito onim starijim, no vjerujemo da se može i malo više. Stariji su malo drugačiji: počevši od općeg zdravlja, sporije se kreću, sporije razmišljaju, mnogi slabije čuju i slabije vide, a i tehnološki kaskaju za mlađim generacijama. Stoga, bilo bi praktično dodati osobni pristup kojim bismo pokazali brigu za starije osobe koje su nas tijekom svog života puno zadužile. Zašto ne pokušati telefonski kontaktirati umirovljenike (istina, to je rad koji iziskuje trud i vrijeme), te pokušati dogovoriti termine i pokušati izbjeći redove i gužvu? Zašto ne osigurati besplatne zaštitne maske za lice? Zapravo, obzirom na trenutnu ne baš blistavu situaciju, svi bismo trebali paziti kako na sebe, tako i na druge, uz empatiju koja nam je vjerojatno potrebnija nego ikad.


Ponuda poslova

Petak, 03 Travanj 2020 00:00

Zagreb, 03. travnja 2020.      

Tražiš posao u IT-u? 

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje, sada redizajniran i u novom ruhu, donosi top 10 poslovnih prilika na koje se možete prijaviti brzom prijavom! Sretno!


KPMG zapošljava pripravnika/ juniora (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Traži se Završen preddiplomski i/ili diplomski studij ekonomije, računarstva ili matematike. Poslodavac nudi mogućnost stalnog zaposlenja, razrađeni plan profesionalnog rasta i napredovanja, rad na raznovrsnim projektima i stimulativni sustav nagrađivanja. Prijavite se na željeni posao ovdje.

Sedam IT zapošljava na novim pozicijama: sistem inženjer za nadzor IT infrastruktura i usluga (m/ž), program inženjer specijalist u CRM odjelu (m/ž), presales inženjer za mrežne tehnologije (m/ž) i voditelj odjela sistemske integracije i kolaboracijskih sustava (m/ž). Poslodavac nudi učenje i razvijanje u timu vrhunskih stručnjaka, edukacije i certificiranje u tehnologijama bliskim području rada, fleksibilno radno vrijeme, poticajna primanja i napredak u skladu s rezultatima rada. Rok prijave je 19.4. Prijavite se.

Akut International u potrazi je za: Frontend – Entwickler (m/ž), Junior IT – Supporter im 2nd Level – face to face (m/ž), Softwareentwickler (m/ž), Cloud Consultant (m/ž). Mjesto rada je Njemačka. Potrebno je znanje njemačkog jezika. Provjerite uvjete poslova i aplicirajte.

Transcom traži agenta u službi za korisnike – njemački jezik (m/ž). Mjesto rada je Zagreb, a prijave su otvorene do 10.4. Poslodavac nudi početnu plaću od 7.714 kuna bruto, plaćen prijevoz u iznosu 400 kn neto i bonus dobrodošlice od 3.000 kuna neto. Potrebno je znanje njemačkog jezika na razini C1 u pisanju i govoru, znanje engleskog jezika na B1 razini, osnovno korištenje MS Office paketa, brzina i točnost u tipkanju, izvrsne komunikacijske i interakcijske vještine, učinkovita pisana i verbalna komunikacija. Aplicirajte.

Pliva zapošljava višeg IT stručnjaka za razvoj aplikacija (m/ž). Mjesto rada je Zagreb, a rok prijave je 9.4. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema tehničkog usmjerenja, iskustvo rada u HTML-u, CSS-u i web dizajnu te je poželjno iskustvo rada na Sales force platformi. Aplicirajte.

Soma Tech traži pojačanje: IT-Berater (m/ž), Senior Serverentwickler .NET C# (m/ž), Junior Server Entwickler .NET C# (m/ž), Senior Front End Softwareentwickler WPF .NET C (m/ž), Software Architekt (m/ž). Prijave za ove poslove u Njemačkoj otvorene su do 16.4. Provjerite uvjete poslova i aplicirajte ovdje.

Deltron d.o.o. zapošljava specijalista marketinga i grafičkih rješenja (m/ž) i razvojnog inženjera (m/ž). Mjesto rada je Split. Poslodavac nudi brojne dodatne benefite, fer primanja, zdravo okruženje, službeni laptop i mobitel. Prijavite se putem linka.

Abc Tech traže senior programera (m/ž) u Varaždinu i Zagrebu. Prijavite se najkasnije do 9.4. Poželjno je poznavanje web tehnologija, Java EE tehnologija, SQL programskog jezika, relacijskih baza podataka i ostalo. Posao se sastoji od izrade novih i nadogradnje postojećih programskih rješenja za digitalno bankarstvo i ostalo. Prijavite se.

AA Euro Croatia d.o.o. zapošljava na poziciji Data Center Design Manager (m/ž) u Parizu, Francuska te Planner (m/ž) u gradu Lulea u Švedskoj. Potrebno je poznavanje engleskog jezika i relevantno iskustvo. Rok prijave je 7.4. Aplicirajte na linku.

House of Jobs za potrebe klijenta zapošljava Delivery Manager-e (m/ž) u Zagrebu. Traži se više izvršitelja. Rok prijave je 7.4. Prijaviti se mogu kandidati koji imaju EU državljanstvo, a traži se petogodišnje iskustvo u sličnim poslovima u ICT industriji te trogodišnje iskustvo u vođenju projekata. Poželjan je project management certifikat. Očekuje se izvrsno poznavanje Microsoft Cloud tehnologija i servisa, izražene komunikacijske vještine, izvrsno znanje engleskog jezika i vozačka dozvola B kategorije. Aplicirajte ovdje.

Sretno kandidatima! 

Za dodatne poslove u IT-u kliknite na link i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

 


02. travnja, 2020. | Zagreb 

1.5 MILIJUNA KUNA ZA RESPIRATORNI CENTAR KB DUBRAVA

 

A1 Hrvatska donirala medicinsku opremu za liječenje najtežih slučajeva oboljelih od COVID-19 u KB Dubrava

 

Donacija uključuje 100 mobilnih  priključaka za medicinske plinove, IT i strujno napajanje, dozatore koji omogućuju preciznu terapiju kisikom te opremu za praćenje stanja najtežih pacijenata.

 

Kliničkoj bolnici Dubrava, primarnom, internističkom respiratornom centru u doba epidemije koronavirusa, jučer je isporučena oprema nužna za brzu instalaciju i priključak najtežih pacijenata na terapiju kisikom u neto vrijednosti od 1.5 milijuna kuna.


Medicinskom opremom u iznosu od milijun i 500 tisuća kuna, koju je donirala A1 Hrvatska, unaprijedili smo opremanje prihvatnog respiratornog centra za najteže oboljele pacijente od COVID-19 u KB Dubrava. – izjavio je povodom ove donacije  ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš. Velika prednost mobilnih priključaka upravo je u tome što se lako može transportirati na mjesta gdje ne postoji fiksni priključak, što je posebno važno u vrijeme kao što je ovo danas, kad se ne može predvidjeti broj oboljelih niti trajanje epidemije.

 

Zaista je ohrabrujuće što se u ovoj iznimnoj i teškoj situaciji za sve nas možemo osloniti na iznimne ljude, vrhunske liječnike, medicinske sestre i tehničare koji se svakim danom suočavaju sa sve većim pritiskom epidemije na cijeli zdravstveni sustav, a istovremeno, jednako kao i u vrijeme prije ove krize, predano rade i pružaju maksimalnu skrb svakom pacijentu, neovisno o težini njegove bolesti. Nadam se da smo ih ovom donacijom barem malo rasteretili u naporima koje ulažu u borbi protiv ove bolesti. Također, pozdravljamo i najavu Vlade Republike Hrvatske o oslobađanju plaćanja PDV-a na sve donacije u zdravstvene svrhe tijekom epidemije koronavirusa – izjavio je Jiři Dvorjančansky, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

 Briga za korisnike, zaposlenike i zajednicu 

U izvanrednim okolnostima prouzrokovanima pojavom koronavirusa u Hrvatskoj, u A1 Hrvatskoj činimo sve kako bismo održavanjem kvalitetne i pouzdane usluge pridonijeli normalnom funkcioniranju društva, istovremeno zadržavajući brigu o zdravlju i sigurnosti naših zaposlenika te korisnika na prvome mjestu. Od početka epidemije, kao i u vrijeme potresa i ispada električne energije, tehnološki sustavi A1 Hrvatska ostali su stabilni. Pravovremenom akcijom naših stručnjaka nakon potresa brojnim ključnim institucijama, kao što su bolnice, omogućili smo besprekidno funkcioniranje, povećanje kapaciteta i spajanje na nove lokacije. Osim toga, Službi 113 ustupili smo prostore A1 Službe za korisnike kao i svu potrebnu infrastrukturu za preuzimanje poziva. Također, podržali smo i inicijativu volontera koji su se organizirali pod nazivom Jedni za druge dodijelivši im besplatni broj telefona 0800 900 890 na koji građani kojima nije preporučljivo da izlaze iz svojih domova, odnosno starije osobe, osobe u samoizolaciji te kronični bolesnici, mogu naručiti dostavu potrebnih namirnica i lijekova. Sve informacije vezane uz temu našeg djelovanja povodom širenja COVID-19 zainteresirani korisnici i ostali mogu pronaći na mrežnim stranicama A1 Hrvatske, odnosno na linku


02. travnja, 2020. | Zagreb 

Započeo najveći poslovno-trkački online izazov HT B2run Challenge #ostanidoma 

Facebook je već preplavljen snimkama (poslovnih) ljudi koji trče u svojim domovima i sudjeluju u najvećem trkačkom izazovu na internetu 

Hrvatski Telekom poziva poslovnu zajednicu da u ovoj specifičnoj situaciji prihvati izazov i započne rekreaciju od kuće 

U izazovu valja pretrčati pet kilometara u izolacijskim uvjetima i organizatorima poslati videozapis te dokaz da je ta razdaljina uistinu pretrčana 

 

Unazad nekoliko godina proljeće je u poslovnom svijetu rezervirano za nekoliko većih poslovnih događaja, a jedno od njih je i HT B2Run – najveće poslovno-sportsko okupljanje u Hrvatskoj! No, ove je godine uslijed COVID-19 pandemije situacija uvelike drukčija jer su sve javne manifestacije, pa tako i HT B2Run utrke, odgođene za neka bolja vremena. Međutim, organizatori B2Run poslovnih utrka doskočili su i tom izazovu pokrenuvši najveći trkački online izazov HT B2Run Challenge #ostanidoma.


Svi prijavljeni trkači, njihove kolege, prijatelji, obitelji pozvani su da se uključe u izazov, a njihov glavni zadatak je istrčati pet kilometara u svome domu! Nakon istrčanog izazova, pretrčane kilometre i kratki video objavljuju na svom Facebook profilu pod zajedničkom oznakom #HTB2RunChallenge_ostanidoma. Ovaj događaj organiziran je s jednim isključivim ciljem – potaknuti poslovnu javnost na izazov kojim će, osim zabave, u izolaciji vlastitog doma, istovremeno raditi na svom – fizičkom i mentalnom – zdravlju te se pokrenuti i započeti neku fizičku aktivnost.


 Dosad se HT B2Run Challenge #ostanidoma izazovu pridružilo gotovo 300 trkača-poslovnjaka koji su u svojim objavama izazvali na sudjelovanje još nekoliko stotina novih!  

Jednako kao i u poslovnom svijetu, i u našim poslovnim utrkama trenutnu situaciju treba promatrati isključivo kao izazov iz kojeg će izrasti neke nove ideje, projekti. Ograničeni prostorom i uputama Civilnog stožera nismo željeli da se naša aktivna i velika trkačka zajednica koju čini više od 10.000 trkača uspava već smo pred njih postavili izazov i organizirali najveći „trening kod kuće“ ikada. U HT B2Run izazovu bitno je samo da ostanete doma i da pretrčite pet kilometara, a vrijeme i rezultat su nebitni!“ izjavio je Jurica Barać, organizator HT B2Run utrka i dodao „Ovo je samo prva stepenica našeg izazova koju ćemo iz tjedna u tjedan nadograđivati novim zanimljivostima. A kao generalno finale vidim okupljanje svih naših trkača na ciljnim vratima HT B2Run utrka u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Naravno, čim se za to stvore prilike jer u ovom je izazovu jednako kao i u poslu važno ne odustati!“

 

Prva faza HT B2Run izazova „Ostani doma“ otvorena je do 7. travnja, a sve informacije dostupne su na internetskim stranicama www.htb2run.hr. Svatko tko istrči zadanih pet kilometara u vlastitom domu, bez obzira na vrijeme i rezultat, očekuje medalja te Heineken 0.0 idealan za osvježenje nakon fizičkog treninga!  

U Hrvatskom Telekomu svjesni smo važnosti svake tjelesne aktivnosti za zdravlje zaposlenika. Stoga pozivamo sve da se odazovu ovom natječaju i umjesto proljetnih HT B2Run utrka u svojim stanovima, kućama, okućnicama, terasama, krovovima i dvorištima otrče tih pet kilometara na sigurnoj razdaljini od ostalih i osvoje medalju“, poručio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador utrke.  

Pogledajte i preporuke Dejana Patrčevića za trčanje u zatvotrenom:  https://we.tl/t-9ttk2eTsMI.


 


02. travnja, 2020. | Zagreb 

Veracomp – novi distributer IT rješenja u Mađarskoj 

Veracomp grupa proširuje opseg svojih aktivnosti. Tako je jučer, 1. travnja započela distribucija u Mađarskoj – jednom od ključnih tržišta srednjoistočne Europe. Zanimljivo je kako je Mađarska bila posljednje mjesto na karti Veracompova geografskog razvoja u ovom dijelu Europe, u kojem tvrtka nije bila prisutna. No, sada se pridružuje ostalim međunarodnim podružnicama koje sačinjavaju Veracomp grupu.


Mađarska je jedno od najvažnijih tržišta informacijske i komunikacijske tehnologije u srednjoistočnoj Europi. Ponosni smo što se možemo proširiti na to tržište uz pomoć vrlo iskusnih i stručnih ljudi”, rekao je Adam Rudowski, glavni direktor Veracomp grupe.Od samog početka nudimo visoku razinu stručnosti u pretprodaji i postprodaji. Naši partneri također će se moći osloniti na naše regionalno znanje u smislu poslovnih savjeta, studija slučaja i tehničke podrške. Ove godine razvit ćemo portfelj prodavatelja iz područja sigurnosti, objedinjene komunikacije, umrežavanja i pohrane. Veracomp u regiji pruža više od 150 marki namijenjenih tržištu malih i srednjih poduzeća, velikih poduzeća i telekomunikacija, a većina njih bit će uskoro u našoj ponudi”, dodao je Rudowski.

 

Adam Rudowski, glavni direktor Veracomp grupe

Pokretanje poslovanja u Mađarskoj omogućit će Veracompu da poslovnim partnerima ponudi pristup naprednim rješenjima kibernetičke sigurnosti koja pozitivno ocjenjuju i korisnici i nezavisni stručnjaci poput Gartnera. Ponuda uključuje distribuciju proizvoda tvrtki kao što su Gigamon, Infoblox, Proofpoint, Tenable, Sophos, F-Secure, Kaspersky i Clearswift. One jamče visoku razinu IT sigurnosti, uključujući zaštitu od DNS napada, gubitka podataka te uvid u analizu mreže i prometa. Već u travnju integratori sustava također će moći iskoristiti rješenja za primarnu pohranu podataka koja osigurava globalni predvodnik u ovom segmentu – PureStorage.Kao i u drugim podružnicama, Veracomp grupa neće graditi svoju prednost samo na svojoj ponudi proizvoda, nego i na tehničkoj i poslovnoj podršci, kao i stručnom znanju.

„Naši poslovni partneri u Mađarskoj moći će računati na punu predanost Veracompova tima. Pružit ćemo im potrebno tehničko znanje i stručne savjete. Na raspolaganju će im biti stručno osoblje s dugogodišnjim iskustvom u području sigurnosnih rješenja”,
napomenuo je Tamas Forjan, glavni direktor društva Veracomp Kft.

#OSTANIDOMA UZ SAMSUNG

Srijeda, 01 Travanj 2020 00:00

01. travnja, 2020. | Zagreb 

#OSTANIDOMA UZ SAMSUNG

Kako raditi od kuće i biti produktivan? 

Mnoge su tvrtke u posljednjih mjesec dana uvele obvezu rada od kuće. Digitalni nomadi odavno su navikli na ovaj životni stil, međutim, šta je s onima koji se prvi put suočavaju s ovim izazovom? Evo nekoliko savjeta kako da i prilikom rada od kuće budete produktivni i efikasni, što je više moguće.


 1. Pokušajte organizirati svoj ritam i okruženje kao da radite u uredu. Odstranite sve što vam može odvlačiti pažnju. Znamo da je trenutno sve zanimljivije od izvještaja koji trebate poslati, ali tijekom radnih sati odustanite od gledanje televizije i omiljenih serija.

 

 1. Odredite prioritete. Na taj način ćete biti produktivniji i, u krajnjoj liniji, uštedit ćete vrijeme. Mnogobrojna istraživanja pokazuju da naša efikasnost opada kada radimo više stvari odjednom.

 

 1. Iako vam rad iz kreveta može na prvu izgledati kao sjajna opcija, preporučljivo je da ga izbjegavate. Čitanje i odgovaranje na mailove ili pisanje nekog teksta dok ležite u krevetu dovodi do toga da radite usporenim tempom, a vrlo lako vam se može dogoditi i da zaspite. Ležeći položaj našem mozgu šalje signal da je vreme za opuštanje i da nema potrebe za visokom koncentracijom i „budnošću“. Ostatak organizma prati te signale, zbog čega postaje jako naporno ostati fokusiran i produktivan.

 

 1. Odredite dio svog doma koji će biti vaša „ured“ tijekom radnog vremena i tu obavljajte sav posao. Na vama je da odaberete hoće li to biti stol na terasi ili radni stol. Najvažnije je da vam bude udobno i da u potpunosti imate mir u kojem ćete moći na najbolji način obavljati svoje radne zadatke.

 

 1. Prilikom svakodnevnog korištenja interneta, slanja mailova i pristupanja velikom broju web stranica za dolazak do potrebnih informacija, može doći do ugrožavanja sigurnosti vaših uređaja i podataka koje na njima čuvate. Zato je važno uređaj osigurati sigurnosnim softverskim rješenjem, kao što je Samsung Knox – platforma koja pruža zaštitu na više nivoa. Od trenutka kada je uređaj uključen, Knox je stalno u službi zaštite njegovog identiteta, kao i osobnih i profesionalnih informacija koje se na njemu čuvaju. Također, Knox pruža dvostruku zaštitu – od samog sklopa čipova uređaja, pa sve do instaliranih programa i operativnog sistema. Drugi nivo zaštite predstavlja Secure Folder aplikacija u kojoj je moguće sačuvati sve što želite samo za svoje oči te jedino vi kao korisnik imate pristup „svojoj skrivenoj kutiji“.

 

 1. Ne zaboravite na fizičku aktivnost! Kao što se savjetuje da tijekom radnog vremena u uredu s vremena na vrijeme ustanete i prošetate, isto vrijedi i za rad od kuće. Radite pauze, protegnite noge, napravite kratke vježbe ili se dobro istegnite. Ovo je posebno važno ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da stolice koje koristimo kod kuće nisu namijenjene za cjelodnevni rad.

 

 1. Dodatni izazov prilikom rada od kuće je i pravilna organizacija obroka. Planirali ste napraviti kraću pauzu kako biste pripremili nešto za ručak, ali onda je iskrsnuo prvi, pa drugi hitan zahtjev, a zatim i molba za pomoć od kolege, i vi ste ponovo ostali gladni... Evo mogućeg rješenja – navečer pripremite hranu za sutra! S jedne strane, pobrinut ćete se da ni posao, a ni vaš želudac ne trpe. Sa druge strane, zabavit ćete se i pustiti mašti na volju kombinirajući omiljene ukuse i sastojke.

 

I na kraju, iskoristite ovaj period za druženje s obitelji i gledanje onih filmova i serija koje niste još stigli pogledati, a uz koje će vam vrijeme zasigurno brzo proći. Pazite na sebe i druge i zato #ostanidoma.

Huawei P40 Pro – lider DxOMark ljestvice

Srijeda, 01 Travanj 2020 00:00

01. travnja, 2020. | Zagreb 

Huawei P40 Pro – lider DxOMark ljestvice 

Kao što smo već sigurno znate Huawei P40 Pro je tvrtkin najnoviji is high-end pametni telefon. Dolazi s Kirin 990 5G čipsetom, a tu je OLED zaslon pune HD rezolucije veličine 6.58 inča blago zaobljenih rubova. Ono što je svakako bitno je i činjenica kako Huawei već neko vrijeme postavlja standarde u kvaliteti kamera pametnih telefona. Tako je i s novim flagship uređajem P40 Pro koji specifikacijama kamere i mogućnostima postavlja standarde koji će konkurencija teško slijediti.


Dakle, kako upravo saznajemo, Huawei P40 Pro ostvario je najviši rezultat dosad zabilježen na DxOMark ljestvici, a stražnje kamere uređaja na testu su se pokazale boljima od svih konkurenata. Osim sveukupno najvišeg rezultata na ljestvici (128 bodova), kamere su postavile novi rekord i kod testa fotografije, čime su nagrađene sa čak 140 bodova. U nastavku, nekoliko fotografija s Huawei P40 Pro, od kojih je nekoliko napravljeno gotovo u potpunom mraku. 

 
Foto: Božidar Žitnik - Huawei P40 Pro


Foto: Božidar Savi - Huawei P40 ProFoto: Božidar Savi - Huawei P40 Pro


Foto: Božidar Savi - Huawei P40 Pro


Foto: Božidar Žitnik - Huawei P40 Pro


Foto: Božidar Žitnik - Huawei P40 Pro01. travnja, 2020. | Zagreb 

Igor Vukasović – novi direktor korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma 

Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.


Na novu funkciju dolazi s pozicije menadžera Korporativnih komunikacija Addiko banke, gdje je proteklih devet godina vodio korporativne komunikacije. Tijekom svoje karijere obnašao je i dužnost direktora Korporativnih komunikacija Addiko Grupe i vodio komunikacijski aspekt privatizacije i rebrandinga Grupe. Profesionalnu karijeru započeo je u PR agencijama Maksima komunikacije i Millenium promocija.  

Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a stručno se usavršavao na IEDC BLED i London School of Public Relations.


Stranica 1 od 68
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja