Vip postao A1

Vip postao A1

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 1. listopada 2018.

DIGITALNA EVOLUCIJA ZA DIGITALNO DOBA

Vip postao A1

Od danas je VIPnet d.o.o. službeno promijenio naziv kompanije u A1 Hrvatska d.o.o., a Vip brend za više od 2 milijuna korisnika postaje A1. A1 brend želi biti vodič za sve svoje korisnike na hrvatskom tržištu u ovom složenom digitalnom dobu novih tehnologija, velikih brzina i različitih multimedijalnih uređaja, čineći njihov život ugodnijim, produktivnijim i jednostavnijim. Tako upravo započinje tekst službene objave kompanije koja je mnogima obilježila već značajan dio života. Zapravo, možemo reći i da smo digitalno odrastali uz VIPnet čije inovacije će svakako ostati dio naše digitalne povijesti. U posljednjih nekoliko godina, kompanija se i proširila, a promjenom vlasnika došlo je i do potrebe rebrandinga.

U kompaniji ponosno ističu kako su i sami pratili promjene i sami utjecali na naš način života i na naše potrebe, tvrtki i društva u cjelini. Kada je internet došao u Hrvatsku početkom 90-tih, promet na svjetskoj razini iznosio je svega 100 GB dnevno. Danas A1 mreža u Hrvatskoj bilježi taj promet u samo 15 sekundi. Kada usporedimo volumene podatkovnog prometa prije deset godina i danas, 2008. promet za sve korisnike tijekom cijelog ljeta bio je 80 000 GB; danas je to dnevni promet kojeg naprave samo korisnici A1 roaming usluga. Korisnici na svjetskoj razini danas ostvare sveukupno više od 15 EB mobilnog internet prometa mjesečno, od čega čak 56 posto čini video sadržaj, a predviđa se porast potrošnje mobilnog prometa na video sadržaj na čak 73 posto do 2023. Početkom ovog desetljeća 95 posto korisnika posjećivalo je internetske stranice A1 preko računala, a danas gotovo 70 posto posjeta dolazi s mobilnih uređaja. A1 web stranice korisnici posjećuju gotovo milijun puta mjesečno. Tijekom 2017., 80 posto svih korisničkih interakcija s A1 bilo je digitalno, od čega je većina preko aplikacije Moj A1.

Jiri Dvorjancansky CEO A1Hrvatska

Prilagođavanjem novim navikama i potrebama korisnika te digitalnoj evoluciji oko nas i sami se mijenjamo iz tradicionalnog telekom operatora u digitalnu kompaniju. Iza promjene našeg brenda i naziva tvrtke stoji puno veća strateška promjena koja će utjecati na sve segmente našeg poslovanja. S novim brendom A1 namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, a njihove današnje potrebe ne mogu se zadovoljiti bez najmodernije infrastrukture poput optike, mreže nove generacije i 5G tehnologije. Zato kao A1 nastavljamo s razvojem najbrže mobilne mreže nove generacije, koja korisnicima omogućava brzine i do 750 Mbit/s, te sa snažnim investicijama u vlastitu optičku mrežu za superbrzi Internet koja trenutno pokriva 500.000 tisuća kućanstava. Kao brend koji nudi sve konvergentne i ICT aspekte poslovanja kao što su mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, želimo biti partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog tržišta, društva i gospodarstva., rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

A1 časti svoje korisnike posebnim poklonima

Povodom ove promjene kompanija A1 Hrvatska pripremila je posebne poklone koje korisnici mogu iskoristiti tijekom listopada i tako dobiti vrhunsko digitalno iskustvo dok testiraju A1 internetske brzine, mrežu i uživaju u ekskluzivnom premium sadržaju. Na prodajnim mjestima A1 ili kupnjom na web stranici http://www.a1.hr/, postojeći korisnici mogu ostvariti 1.200,00 kuna popusta na tv ili mobilni uređaj po izboru uz aktivaciju nove mobilne ili fiksne linije. Korisnici A1 digitalne i satelitske televizije te A1 Xplore TV usluge (nekadašnja Vip NOW usluga) cijeli će mjesec listopad moći besplatno uživati u svim PlanetSport kanalima i ekskluzivnim prijenosima UEFA Lige prvaka. Uz to, sve postojeće i nove korisnike mobilne aplikacije od 2. listopada u Moj A1 aplikaciji (donedavno Moj Vip) čeka atraktivan poklon od 10GB za pretplatnike i 2GB za korisnike na bonove koji se mogu iskoristiti do kraja istog mjeseca.

Jednostavniji A1 portfelj usluga korisnicima će digitalni život učiniti lakšim. Tomato brend neće se mijenjati i kao takav ostaje prisutan na hrvatskom tržištu. B.net će biti dostupan u okviru A1 ponude proizvoda i usluga, a Vip Metronet Business Solutions brend postao je A1 Business Solutions. Uvođenje brenda A1 na svim tržištima A1 Telekom Austria Grupe ne samo da će osnažiti poziciju na europskom telekomunikacijskom tržištu, nego će i omogućiti svim A1 korisnicima na svim A1 tržištima dosljedno i jedinstveno iskustvo brenda.

Neprimjetna promjena za korisnike

  • Nema potrebe za promjenom opreme, pretplatničkih brojeva, SIM kartica ili ugovora o trajnom nalogu ako ste korisnik Vip ili B.net usluga
  • Promjena naziva mreže iz HR VIP u A1 HR bit će vidljiva na zaslonu uređaja korisnika, ako to odmah ne bude vidljivo, potrebno je ugasiti i ponovno pokrenuti uređaj
  • U izborniku TV sučelja tijekom listopada svim će korisnicima biti vidljive promjene kao što su promjena Vip i B.net logotipa u A1, promjena ikona te boje i fontova
  • Neiskorišteni Vipme bonovi i sredstva koja su ostala na računu vrijedit će i nakon promjene

U skladu s promjenom naziva brenda, mijenjaju se nazivi nekih proizvoda i usluga (Moj Vip u Moj A1, Vip NOW u A1 Xplore TV, Vipme u usluga A1 usluga na bonove)

Postojeće e-mail adrese i pristupni log-in podaci za usluge poput Moj A1, A1 Xplore TV i A1 Webshop ostaju nepromijenjeni

Kako bi korisnici imali pristup dodatnim gigabajtima u Moj A1 aplikaciji, potrebno je u App store/Google playu preuzeti novu verziju aplikacije koju već imaju

Svi korisnici usluge Moj B.net portala bit će preusmjereni na uslugu Moj A1 portal

Detalje promjena te odgovore na sva pitanja mogu se pronaći na https://www.a1.hr/vip-je-postao-a1

Naravno, nadamo se da će sve navedeno tako i biti, a u međuvremenu savjet svim korisnicima da i dalje s puno pažnje biraju usluge i uređaje prema svojim stvarnim mogućnostima i potrebama, pri tome vodeći računa o vlastitim specifičnim zahtjevima.

Pročitano 930 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja